Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Zrobiłam z porzeczkami, sfocę później. Wściekła jestem niemożebnie, bo IMHO wyszło mi idealnie - kremowe, rozpływające się w ustach, łaziłam dumna jak paw.
Opinia znajomych - makabryczne połączenie, mogłoby być więcej słodkiego.
A czekoladę dałam mleczną i deserową, porzeczek niecałą szklankę. Chyba przestanę wydziwiać i będę dalej produkować bajaderki z przeglądu produktów zalegających, to się przynajmniej nie będę później ciskać, nie?

Moim zdaniem to jest kapitalne ciasto, o.
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
No to wstawiam zdjęcia...

serbrow1.jpg serbrow2.jpg

Może ja mam gębę jakąś lewą i dlatego pasuje mi połączenie słodkiego z kwaśnym? Nie wiem. No nic to.

A oto, nie powstrzymam się, nowe, alternatywne spojrzenie na Sernikobrownies
icon_mrgreen.gif


serbrow3.jpg
 

Załączniki

  • serbrow1.jpg
    serbrow1.jpg
    39.4 KB · Wyświetleń: 2
  • serbrow2.jpg
    serbrow2.jpg
    42.3 KB · Wyświetleń: 2
  • serbrow3.jpg
    serbrow3.jpg
    43.9 KB · Wyświetleń: 2

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Wiesz Azazelle, Ci Twoi znajomi to chyba po prostu straszni tradycjonaliści...
icon_smile.gif


Ja w domu też tak mam - mogę się starać, piec wypasione ciasta z dodatkiem wymyślnych przypraw, a najlepsze i tak będzie to ze składników, które zawsze są w domu - z mąki, jajek, cukru, tłuszczu, owoców
icon_biggrin.gif
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
No tak, zostaje szarlotka
icon_wink.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Wczoraj zrobiłam z masą mascarpone...to jest dopiero smak
cheers.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Tak, masę serową zrobiłam wg przepisu i z mascarpone. Musiałam się hamować, zeby nie wyjeść całej z miski
icon_wink.gif
 

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
I ja dziś popełniłam ten pyszny sernik. Donoszę, że brak mąki w części czekoladowej nie psuje efektu
icon_mrgreen.gif
Taka moja dzisiejsza wpadka kulinarna
fiesgrins.gif
icon_lol.gif
 

Kicu

Member
Sie 6, 2008
38
0
0
Dziś wypróbowałam przepis, na razie ciasta nie próbowałam, ale w całym domu b. przyjemnie i kusząco pachnie wisienkami (nie miałam malin, ale coś czuję, że mrożone wiśnie sprawdziły się bardzo dobrze)
icon_smile.gif
mniam.gif

Rzeczywiście trudno rozsmarować górną warstwę bez naruszania serka (użyłam Presidenta śmietankowego - idealny), bo szybko gęstnieje, ale ponowne rozbicie mikserem trochę ułatwi sprawę. Ew. można dać mniej białek z jajek - powinno być mniej ścisłe w konsystencji.

oto fotorelacja:
Resize_Wizard_2.jpg
Resize_Wizard_3.jpg
Resize_Wizard_1.jpg
 

Załączniki

  • Resize_Wizard_2.jpg
    Resize_Wizard_2.jpg
    284.4 KB · Wyświetleń: 2
  • Resize_Wizard_3.jpg
    Resize_Wizard_3.jpg
    311 KB · Wyświetleń: 2
  • Resize_Wizard_1.jpg
    Resize_Wizard_1.jpg
    362.5 KB · Wyświetleń: 2

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Dla mnie (i dla innych) też nie jest bardzo słodkie. Kicu może dałaś mleczna czekoladę albo za dużo cukru?
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy