Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Uhhhh, ja mam w planach zrobic dla 15 osob
icon_eek.gif

wiec chyba minimum dwie porcje? jakiej wielkosci foremki radzicie? mam jedna spora prostokatna, i jedna okragla tortownicopodobna, czy wystarczy?

iis111

Member
Wrz 14, 2008
3
0
0
skoro wszyscy upiekli to i przyszla na mnie kolej
Na zdjeciu jeszcze cieple:)

Załączniki

• brownie_400x400.jpg
    brownie_400x400.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 0

asieja

Member
Kwi 22, 2008
800
0
0
pstatnim i za razem pierwszym razem robiłam z borówką amerykańską, a dzisiaj mama przywiozła z działki całe wielkie wiadro malin! cudownych, dużych pysznych. nie mogę przegapi takiej okazji i za chwilę idę do sklepu po potrzebne składniki i robię w wersji oryginalnej malinowej. będzie pycha na pewno:)

olasz

Member
Gru 2, 2007
3,261
0
36
troche rozmnozylam mase serowa, maliny zamienilam na pokrojone sliwki, zamiast 110 g maki dalam 100 g maki + 50 g mielonych migdalow.
Bossssskie
icon_smile.gif
Dziekuje za przepis!

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
Jeden z lepszych serników jest przepyszny, zwiekszyłam tylko ilosc masy serowej i dałam mniej cukru

IMG_1177.JPG

Załączniki

• IMG_1177.JPG
    IMG_1177.JPG
    1.6 MB · Wyświetleń: 2

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
...w koncu go dokonalam i...szkoda, ze nie moge wiecej w siebie wepchac...
....on jest nieziemskokosmicznoniebianskoboskoprzepyszny...
modlilam sie dzis po cichutku, zeby nikt nie przyszedl i mi go nie zjadl...kumplom syna zanioslam pizze, cukierki, ciasteczka itp....ciasta nie dalam i nie mam wyrzutow sumienia....zjem sobie jutro na sniadanie :D...
lisko guru...dziekuje...

Ostatnią edycję dokonał moderator:

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
to ja w takim razie dziwna jestem.
owszem nie zaprzeczę, że b. dobre, ciekawe połączenie brownies i sera, ale ja chyba jednak dalej obstaję przy tym, że jestem z tych 'nieczekoladowych' niestety.
niby mi smakuje, ale nie jest w czołówce
icon_wink.gif
kiedyś zrobię z malinami
icon_smile.gif

u mnie z wiśniami.
PICT6872.JPG

Załączniki

• PICT6872.JPG
    PICT6872.JPG
    61.3 KB · Wyświetleń: 2

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
a dlatego że chociażby kuszą mnie z opisów wszystkie czekoladowe ohy i ahy, ale boję się że się rozczaruję, ot taki banalny powód
icon_wink.gif

może kiedyś trafię na coś czekoladowego co mnie zauroczy ?
icon_smile.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
olcieek @ 14 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=762524może kiedyś trafię na coś czekoladowego co mnie zauroczy ?
icon_smile.gif
Troszkę się przepisów na czekoladowe ciacha naczytałam, więc może coś Ci znajdę?

To spróbuj określić jakie ciasta czekoladowe lubisz? Ciężkie w typie brownies, czy bliższe piaskowemu murzynkowi? Wytrawne, bardzo słodkie czy z nutą karmelu? Z bakaliami, korzenne, z nutką jakiegoś alkoholu.

A pomijając czekoladę to jaki typ ciast lubisz najbardziej a jaki najmniej?

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Sinistra @ 15 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=762828To spróbuj określić jakie ciasta czekoladowe lubisz? Ciężkie w typie brownies, czy bliższe piaskowemu murzynkowi? Wytrawne, bardzo słodkie czy z nutą karmelu? Z bakaliami, korzenne, z nutką jakiegoś alkoholu.
A pomijając czekoladę to jaki typ ciast lubisz najbardziej a jaki najmniej?
mmm.. Twoje opisy czekoladowe doprowadzają mnie do wzmożonego produkowania śliny. Czyli jednak coś czekoladowego tkwi w moich zakamarkach
fiesgrins.gif
napiszę na PW.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

koraliczek

Member
Paź 23, 2008
3
0
0
zrobilam to ciasto, wszystko zgodnie z przepisem, niestety mam kilka uwag:
po 1. - za duzo cukru - ciasto jest za slodkie!!!
po 2. - masa serowa jest bardzo plynna, mi prawie sie lala, takze nie bylo mozliwosci nalozyc na nia mase czekoladowa.
dodalam 500 g sera, i torebke budyniu waliniowego, co i tak niewiele dalo, wiec podpieklam ciasto 10 min, wyjelam i nalozylam dopiero mase czekoladowa, ktora i tak sie zatapiala w serowej
icon_neutral.gif
Sprobuje zrobic to ciasto jeszcze raz, dodam 1 jajko mniej do serowej, i 2 budynie, zobaczymy:) ogolnie bardzo fajny wypiek, ale naprawde dajcie mniej cukru bo was zemdli.

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Ja tez zrobilam to ciasto dokladnie wg przepisu, jedynie bez malin (brak). Jak dla mnie ilosc cukru wcale nie byla zbyt duza, taka w sam raz. Niestety, mialam dokladnie ten sam problem co duza ilosc piszacych przede mna - masa czekoladowa byla zbyt gesta, za to serowa - lala sie niemilosiernie. Hmm.. bede kombinowac, najwyzej maslo rospuszcze nastepnym razem.
denknach.gif

A tak poza tym, to baaardzo dobre.
daumen.gif

Delirium

Member
Paź 30, 2008
45
0
0
wink.gif
Przy okazji witam wszystkic na forum bo to pierwszy mój post tutaj
icon_smile.gif

Zauroczyło mnie to ciasto a że zbliżają się moje 21 urodzinki to jest okazja żeby je wypróbować. No i tu mam pytanie ze wzglądu na typowo studencie warunki w jakich mieszkam - czy da się to ciasto stworzyć bez miksera albo takiej drewnianej kulki do ucierania?
icon_mrgreen.gif
(Nie wspomnę o braku dużej miski bo już nie raz kombinowało się coś z garnkami więc to nie jest aż taki problem :D )Piekarnik też jest średni bo na gaz i bez możliwości dokładnej regulacji temperatury
icon_sad.gif
Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady
icon_smile.gif

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
Delirium @ 30 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=769426
wink.gif
Przy okazji witam wszystkic na forum bo to pierwszy mój post tutaj
icon_smile.gif

Zauroczyło mnie to ciasto a że zbliżają się moje 21 urodzinki to jest okazja żeby je wypróbować. No i tu mam pytanie ze wzglądu na typowo studencie warunki w jakich mieszkam - czy da się to ciasto stworzyć bez miksera albo takiej drewnianej kulki do ucierania?
icon_mrgreen.gif
(Nie wspomnę o braku dużej miski bo już nie raz kombinowało się coś z garnkami więc to nie jest aż taki problem :D )Piekarnik też jest średni bo na gaz i bez możliwości dokładnej regulacji temperatury
icon_sad.gif
Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy