iis111 @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751888skoro wszyscy upiekli to i przyszla na mnie kolej
Na zdjeciu jeszcze cieple
mniamc
olcieek @ 13 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=762445ale ja chyba jednak dalej obstaję przy tym, że jestem z tych 'nieczekoladowych' niestety.Nie mogę się nie zapytać dlaczego "niestety"?
olcieek @ 14 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=762524może kiedyś trafię na coś czekoladowego co mnie zauroczy ?
Troszkę się przepisów na czekoladowe ciacha naczytałam, więc może coś Ci znajdę?
To spróbuj określić jakie ciasta czekoladowe lubisz? Ciężkie w typie brownies, czy bliższe piaskowemu murzynkowi? Wytrawne, bardzo słodkie czy z nutą karmelu? Z bakaliami, korzenne, z nutką jakiegoś alkoholu.
A pomijając czekoladę to jaki typ ciast lubisz najbardziej a jaki najmniej?
Sinistra @ 15 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=762828To spróbuj określić jakie ciasta czekoladowe lubisz? Ciężkie w typie brownies, czy bliższe piaskowemu murzynkowi? Wytrawne, bardzo słodkie czy z nutą karmelu? Z bakaliami, korzenne, z nutką jakiegoś alkoholu.
A pomijając czekoladę to jaki typ ciast lubisz najbardziej a jaki najmniej?mmm.. Twoje opisy czekoladowe doprowadzają mnie do wzmożonego produkowania śliny. Czyli jednak coś czekoladowego tkwi w moich zakamarkachnapiszę na PW.![]()
koraliczek @ 25 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=767251ogolnie bardzo fajny wypiek, ale naprawde dajcie mniej cukru bo was zemdli....nie chce być nieuprzejma ,ale może byś sobie budyń malinowy bez cukru ugotowała, zamiast udzielac rad!???![]()
Delirium @ 30 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=769426Przy okazji witam wszystkic na forum bo to pierwszy mój post tutaj![]()
![]()
Zauroczyło mnie to ciasto a że zbliżają się moje 21 urodzinki to jest okazja żeby je wypróbować. No i tu mam pytanie ze wzglądu na typowo studencie warunki w jakich mieszkam - czy da się to ciasto stworzyć bez miksera albo takiej drewnianej kulki do ucierania?(Nie wspomnę o braku dużej miski bo już nie raz kombinowało się coś z garnkami więc to nie jest aż taki problem![]()
)Piekarnik też jest średni bo na gaz i bez możliwości dokładnej regulacji temperatury
Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.