gosia @ 6 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=357862Sorki za glupie pytanie ser kremowy hmm? O jaki to chodzi? Ma mieć konsystensję taką kremową?Przymierzam się do tej pysznociKremowy czyli taki nie grudkowaty. Np firma President produkuje fajny ser waniliowy albo smietankowy.
Możesz też kupić zwykły ser biały i go zmielić tak, żeby nie miał grudek
Joanna @ 6 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=358009Ser kremowy= cream cheese = ser śmietankowy tłusty, idealnie zmielony, o gładkiej konsystencjikupiłam cos podobnego w Realu ostatnio, firmy President, twaróg śmietankowy ale półtłusty...jest gładziutki jak jedwab
gosia @ 7 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=358338O ja ciemna masa -dzięki dziewczyny kupiłam normalny zmiele go elegancko. Dobrze,że takiego w wiaderku nie kupilam z moich stron bo to nie byłoby to ( z jakąś gumą ...).Myślałam,ze może o taki z wiaderka chodzi. Ale to też trzeba wiedzieć jakiej firmy.Ja mam złe doświadczenia z tego wiaderka.Ja kupiłam ten z wiaderkado serników (500g). Ciasto wyszło pycha.
szara_mycha @ 8 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=359181Boże, jak ono pachnie Jeszcze gorące leży na stole i korci, kolejny sposób na ćwiczenie cierpliwości. Ciekawe ile ono musi jeszcze stygnąc...
Jeśli smakuje choć w połowie tak jak pachnie (ciemnego ciasta wyszło mi ciut za mało, bo wyżarłam surowe... ale o tym sza!), to będziemy razem na wieki. Dzieuje za podanie przepisu -Ale fajna recenzjaJak bym nie miała świeżoupieczonego ciasta Pauli, to po takim sugestywnym opisie chyba bym zakasała rękawyNapisz, czy smakuje tak, jak pachnie!
Liska @ 8 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=359199Ale fajna recenzjaJak bym nie miała świeżoupieczonego ciasta Pauli, to po takim sugestywnym opisie chyba bym zakasała rękawyNapisz, czy smakuje tak, jak pachnie!Smakuje lepiej Nie wytrzymaliśmy i jest już ponagryzane A najlepsze jest to, że smak w żaden sposób nie chce opuścić kubków smakowychtylko, że pewnie zaraz go nie bedzie i co ja wtedy pocznę???