gosia @ 6 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=357862Sorki za glupie pytanie ser kremowy hmm? O jaki to chodzi? Ma mieć konsystensję taką kremową?Przymierzam się do tej pysznoci![]()
Kremowy czyli taki nie grudkowaty. Np firma President produkuje fajny ser waniliowy albo smietankowy.
Możesz też kupić zwykły ser biały i go zmielić tak, żeby nie miał grudek![]()
Joanna @ 6 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=358009Ser kremowy= cream cheese = ser śmietankowy tłusty, idealnie zmielony, o gładkiej konsystencjikupiłam cos podobnego w Realu ostatnio, firmy President, twaróg śmietankowy ale półtłusty...jest gładziutki jak jedwab![]()
gosia @ 7 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=358338O ja ciemna masa -dzięki dziewczyny kupiłam normalny zmiele go elegancko. Dobrze,że takiego w wiaderku nie kupilam z moich stron bo to nie byłoby to ( z jakąś gumą ...).Myślałam,ze może o taki z wiaderka chodzi. Ale to też trzeba wiedzieć jakiej firmy.Ja mam złe doświadczenia z tego wiaderka.Ja kupiłam ten z wiaderkado serników (500g). Ciasto wyszło pycha.![]()
szara_mycha @ 8 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=359181Boże, jak ono pachnieJeszcze gorące leży na stole i korci, kolejny sposób na ćwiczenie cierpliwości. Ciekawe ile ono musi jeszcze stygnąc...
Jeśli smakuje choć w połowie tak jak pachnie (ciemnego ciasta wyszło mi ciut za mało, bo wyżarłam surowe... ale o tym sza!), to będziemy razem na wieki. Dzieuje za podanie przepisu -
Ale fajna recenzjaJak bym nie miała świeżoupieczonego ciasta Pauli, to po takim sugestywnym opisie chyba bym zakasała rękawy
Napisz, czy smakuje tak, jak pachnie!![]()
Liska @ 8 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=359199Ale fajna recenzjaJak bym nie miała świeżoupieczonego ciasta Pauli, to po takim sugestywnym opisie chyba bym zakasała rękawy
Napisz, czy smakuje tak, jak pachnie!
Smakuje lepiejNie wytrzymaliśmy i jest już ponagryzane
A najlepsze jest to, że smak w żaden sposób nie chce opuścić kubków smakowych
tylko, że pewnie zaraz go nie bedzie i co ja wtedy pocznę???![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.