Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Wiśnie są the best!
icon_biggrin.gif

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
bo to taki typ wredny co nie znosi deserów z owocami (owoce preferuje tylko świeże zerwane z krzaczka, ewentualnie pokręci nosem na owoce kupione w warzywniaku ale zje).

najbardziej nie znosi deserów truskawkowych (świeże truskawki je) bo się kiedyś jakimś zatruł.

jak robiłam dzis sernikobrownies to zapytał głosem męczennika czy nie mogłoby być bez owoców.

huknęłam że nie, przecież to by była profanacja

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
własnie skonsumowałam. pyszne ale następnym razem wprowadzę pewne modyfikacje.
więcej sera, bo czekolada zdecydowanie dominuje
więcej wiśni z tego samego powodu
za mało masy czekoladowej dałam na dno

ale generalnie rewelacja

zrobiłam z mniejszej ilości cukru ale dodałam więcej mąki

i tż kategorycznie sprzeciwił się malinom, mają być tylko i wyłącznie wiśnie

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Absolutnie mnie to nie dziwi....
icon_biggrin.gif

Ja rzadko piekę wielokrotnie to samo ciasto, bo uwielbiam nowości i eksperymenty, ale do sernikobrownies wracałam już kilka razy i jeszcze mi się nie znudziło...
icon_smile.gif

mcdulka

Member
Lis 1, 2007
219
0
0
witam:) to mój pierwszy post na forum, ale zaglądam i podziwiam od dawna.
mój sernik wlasnie siedzi w piekarniku, ale mialam z nim sporo problemow (myslalam,ze po serniku londynskim kiedy to cala polewa mi wyplynela i popekala nic gorszego mnie nie spotka, a jednak;))- widze,ze warstwa brwonies wyszla mi strasznie jasna, dalam dwie czekolady naturalne (tak pisalo na opakowaniu), dodalam troche kako, jednoczesnie zmniejszajac ilosc maki. i oczywiscie gorna warstwa nie dala sie w ogole rozsmarowac, choc teraz widze,ze w piekarniku ladnie sie rozlewa. w ogole konsystencja ciasta przypominala krem czekoladowy- czy tak ma byc?
jestem cala w stresie bo to ma byc deser na walentynki i jak nie wyjdzie bede musiala leciec po ser i mleczko kokosowe, bo sernik kokosowy zawsze wychodzi:).

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Czy robił ktoś z mascarpone, bo nie wiem czy się nada?

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
Olu ja robilam. Dwa razy. Za pierwszym totalna kleska, bo ser miksowalam. Powstal wielki wulkan, bo bardzo warstwa serowa urosla, a potem srodek zupelnie sie zapadl. Za to za drugim razem zmiksowalam wszytskie skladniki procz sera: dodalam go na koniec i wymieszalam drewniana lyzka i ciasto wyszlo idealnie rowne.

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
bahomet @ 18 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=676972Olu ja robilam. Dwa razy. Za pierwszym totalna kleska, bo ser miksowalam. Powstal wielki wulkan, bo bardzo warstwa serowa urosla, a potem srodek zupelnie sie zapadl. Za to za drugim razem zmiksowalam wszytskie skladniki procz sera: dodalam go na koniec i wymieszalam drewniana lyzka i ciasto wyszlo idealnie rowne.
Dziękuję Elu za cenne wskazówki
anbetung.gif

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Hmm... Ciasto wyszło mi gęstsze od masy serowej tak, że nie mogłam jej wylać tylko trzeba było kupkami kłaść na wierzchu masy serowej
gruebel_2.gif
Teraz siedzi w piekarniku zobaczymy, co z tego wyjdzie...

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Wyszło pyyyyyyszne!!
mniam.gif
mniam.gif

Masa serowa troszeczkę połączyła się z ciastem, ale zaliczam cały wypiek do wielkiego sukcesu, gdyż moje Kochanie polubiło wreszcie sernik
icon_biggrin.gif

Załączniki

• 2356949997_43bd1da095.jpg
    2356949997_43bd1da095.jpg
    128.1 KB · Wyświetleń: 0

JoannaR

Member
Maj 21, 2007
44
0
0
Zrobiłam na imprezkę z okazji mężowskich imienino-urodzin.
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Po tysiąckroć dzięki za przepis. Co prawda twaróg miałam kiepski i już nie dało się nałożyć na wierz drugiej warstwy czekoladowej, ale wystarczyła jedna i na to masa serowa. Goście byli w szoku. To ciasto zniknęło jako pierwsze. REWELACJA. Brak słów na wyrażenie smaku
icon_smile.gif

mała m.

Member
Paź 13, 2007
419
0
0
Ja też się muszę wpisać, no muszę. Wprawdzie moje sernikobrownie nie było ani z malinami, ani z żadnymi innymi owocami (wiem, wiem - profanacja), ale mimo wszystko wyszło wspaniałe. Dałam warstwę kokosu i więcej sera - to z moich modyfikacji. Ta pierwsza udana zbyt nie była, bo trochę nam przeszkadzały te wiórki, ale ciasto zjedzone zostało w mig. Na pewno powrócę do tego przepisu, tym razem w wersji oryginalnej.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy