Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
i po co ja tu wchodzilam ,znowu naogladalam sie waszych serniczkow i te zchce taki
icon_smile.gif

Malwunia

Member
Cze 8, 2008
138
0
0
Muszę, po prostu muszę to zrobić;) Kupiłam już ser, mam nadzieję że uda się zrobić jutro albo pojutrze, ale w tym tygodniu wystawianie ocen, trzeba sie mocno starać, w każdym razie byle do piątku i tego sernikobrownies
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

catparker

Active member
Cze 14, 2007
724
43
28
często podczytuje forum, i ten przepis juz jakiś czas temu wpadł mi w oko. Zrobiłam go w ubiegłym tygodniu i rewelacja, pyszne wilgotne ciasto, do tego te kwaskowate miejsca z malinami, mój mąż się oderwać od niego nie potrafił.
Świetny przepis, który na pewno za dłużej pozostanie w moim repertuarze ciast

kinia260579

Member
Lis 15, 2007
432
0
0
co przepis, to lepszy
icon_rolleyes.gif
kobiety juz mi slinka cieknie...kiedy ja to wszystko upieke?? moja lista przepisow sie wydluza w zastraszajacym tempie
fiesgrins.gif
to ciacho wyglada wrecz oblednie..

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Jestem w trakcie robienia. Masa czekoladowa wyszła mi bardzo gęsta a serowa bardzo rzadka... nijak nie wiedziałam jak mam tę druga część masy czekoladowej wylać na serową. Ona się nie daje wylać, łyżką ją trzeba było wykładać . Tez tak macie czy coś z którąś moją masą było nie tak jak trzeba?

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Chciałam zrobić na dzień ojca, ale tatko kategorycznie odmówił bo on nie lubi czekoladowych.
i z lukrem też
icon_mrgreen.gif

Obśmiałam sie tylko w sklepie jak zobaczył Kopiec kreta.
Mówi do mnie: O ja to lubię Kopiec kreta.
Ja na to: Przecież on jest czekoladowy ( no powiedźmy)
Na to tato: Jaki znowu czekoladowy?! Przecież jest bananowy!

icon_mrgreen.gif

może brownies okazało by się sernikiem ? xD

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
Jaco @ 21 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=719376Jestem w trakcie robienia. Masa czekoladowa wyszła mi bardzo gęsta a serowa bardzo rzadka... nijak nie wiedziałam jak mam tę druga część masy czekoladowej wylać na serową. Ona się nie daje wylać, łyżką ją trzeba było wykładać . Tez tak macie czy coś z którąś moją masą było nie tak jak trzeba?
ja tak miałam
daumen.gif
mnie się jeszcze masa czekoladowa zapada w serową zawsze
cheers.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja uważam że taka gęściejsza nawet jest lepsza... bo brownies się ładnie zestali a to że trudniej rozłożyć masę to nic - jak robiłam pierwszym razem to wyszła mi rzadsza, pięknie dała się rozlać na serze, ale nie dało się później tego kroić - szczególnie środek był maziowaty.

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Jaco @ 21 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=719376Jestem w trakcie robienia. Masa czekoladowa wyszła mi bardzo gęsta a serowa bardzo rzadka... nijak nie wiedziałam jak mam tę druga część masy czekoladowej wylać na serową. Ona się nie daje wylać, łyżką ją trzeba było wykładać . Tez tak macie czy coś z którąś moją masą było nie tak jak trzeba?
Też tak mamy.
Ja czasami lekko ją podgrzewam w mikrofali i wtedy łatwiej ja rozłożyć na rzadkiej serowej.

brukselka

Member
Mar 22, 2008
5
0
0
ja dzisiaj wieczorkiem będę robiła tą pychotkę chyba piąty raz
icon_mrgreen.gif

za pierwszym razem umęczyłam się i ubabrałam po łokcie zeby położyć na wierzch ostatnią czekoladową warstwę........ i w końcu wpadłam na pomysł! Nakładam masę szprycą!!! Bez męczarni
icon_wink.gif
masa ładnie siedzi na wierzchu i jeszcze można sobie ją nałożyć w różne wzorki hihihi

Na własne smaki zmniejszyłam tez ilość cukru pudru, do masy czekoladowej daję tylko 150g cukru pudru, a do masy serowej 100-120g , wychodzi idealnie!!!

Gdy robiłam za pierwszym razem wg oryginału to słodycz normalnie powaliła mnie na kolana.

Załączniki

• sernik2.jpg
    sernik2.jpg
    41.5 KB · Wyświetleń: 0

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
No to zdaje relację
icon_smile.gif
. Ciasto powaliło na kolana moich rodziców, musiałam im dac przepis, mama na wejściu zjadła 3 kawałki i potem nie wepchnęła obiadu co u niej jest absolutnie niedopuszczalna
icon_lol.gif
.

Ja jestem mniej zachwycona ale w zasadzie mogłam się tego spodziewać, nie jestem fanką serników a tu przecież pojawia się ser. Następnym razem zdecydowanie mniej cukru, więcej owoców i część brownie z innego przepisu. Wreszcie trafiłam na swój ulubiony, idealny i teraz każde inne jest jakieś nie do końca takie jak bym chciała :D.

Ale powtarzać będę bo ciasto jest urocze, nawet takie z wymerdanym biało czekoladowym wierzchem.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy