Sezamowe ciasteczka szczęścia

AgusiaH

Member
Wrz 20, 2004
3,054
1
0
Lidqa, super sliczne Ci wyszly te ciasteczka:!: :!:
icon_smile.gif
Bardzo sie ciesze.

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
A ja sie ciesze ze wam sie podobają bo normalnie bylam z nich taka dumna! i nikt nic nie pisal
icon_sad.gif

Ale juz mi lepiej

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Teraz moja kolej!
icon_smile.gif

Dziś się zebrałam :mrgreen: oczywiście przypaliłam sezam, ale wyszło całkiem ok. Ciasto robiłam takie jak na Bajaderki chocolate chip cookies/moje ciasteczka amerykańskie- prawie identyczne jak to. Pół z sezamem, pół z kokosem. Nie rozlało się prawie wcale, choć pierwsza partia nie siedziała w lodówce ani minutki!

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
To są te z kokosem:

ciasteczkakokosankowe14le.png

ciasteczkakokosankowe21am.png

Nie chciało mi się obtaczać, to wwaliłam wszystko do ciasta. Chociaż może obtaczane są lepsze??

W kazdym razie, oto one
icon_smile.gif

ciasteczkasezamkowe17zj.png

ciasteczkasezamkowe25ux.png

potem Wam pokaże moje zdjęcia artystyczne z tymi ciasteczkami w roli głównej, a teraz muszę sprzed kompa iść bo mnie brat wygania :evil:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
No to leć szybciutko do kuchni i rób, przecież je sie robi migiem, i będziesz miała natychmiast :mrgreen:

A jak nie masz przypadkiem sezamu, to same w sobie tez bedą pyszne- polecam mój przepis
icon_razz.gif
: http://www.sys21.de/viewtopic.php?p=96436#96436

A tu są właśnie te zdjęcia artystyczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cheers: zazdroszczę ogromnie Bajaderce, Anusiaczkowi, Nutince itd tych przepięknych zdjęć, więc postanowiłam się ćwiczyć w ciasteczkowej fotografii :mrgreen: oto pierwsze efekty
icon_smile.gif

ciasteczkasezamkowe30qp9ws.jpg

ciasteczkasezamkowe42ru4jp.jpg

ciasteczkasezamkowe51qw0rh.jpg

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Paulinko, piękne zdjęcia i aranżacja, śliczności :lol:

Wioletta

Member
Lis 1, 2004
68
0
0
REWELACJA
rryumy.gif
Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze zastanawiają się czy robić te ciasteczka - robić koniecznie!
icon_biggrin.gif

Jedną porcję zrobiłam z sezamem, drugą z kokosem. Jak dla mnie z sezamem są pyszniejsze
icon_biggrin.gif

I wcale nie spłaszczałam
icon_wink.gif
Kuleczki o średnicy mniej więcej 1,5 cm kładłam na pergaminie i po upieczeniu wyglądały zupełnie jak te lidqowe
icon_biggrin.gif

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
Znowu je zrobiłam :!: :!:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
yyy u mnie nie są takie wielkie a poza tym nie wiem jak to zrobić zmniejszyłam je na maxa i mniejszych sie nie da w iview

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif

Zrobiłam ciasteczka z kokosem i pół szklamką cukru i łyżką miodu, wyszły wzorcowe - kształt i smak.

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif

Dzisiaj znów powtórka

CYTAT
icon_smile.gif

Zrobiłam ciasteczka z kokosem i pół szklamką cukru i łyżką miodu, wyszły wzorcowe - kształt i smak.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
co za fenomenalny przepis! CIasteczka są wspaniałe i zasługują na wzelkie pochwały! O dziwo: nie lubię sezamków, a te ciastka smakują mi bardzo!!! Następnym razem je mniej posłodzę

no i oczywiście użyłam patentu Bajaderki - wystarczyło im 10-15 minut chlodzenia!

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Też je dzisiaj upiekłam, pyszne są. Kruche, sezamowe....... bardzo polecam.

Ponieważ zrobiłam większe placuszki, "rozlały" mi sie na boki i połączyły ze sobą. :mrgreen: Nastepnym razem zrobię mniejsze i rozłożę w większych odstępach. :mrgreen:
No właśnie, trzeba czytać cały wątek, ja nie przeczytałam i zobacz jak mnie "pięknie" wyszły :mrgreen:

ciasteczkasezamowe4qx.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy