Sezamowo-imbirowe udka kurczakowe
Bardzo szybkie i latwe, ze zdecydowanym azjatyckim akcentem
6 udek z kurczaka, bez skory
olej sezamowy
3 lyzki sosu sojowego
2 duze zabki czosnku
2 lyzki startego swiezego imbiru
2 lyzki sezamu
1 lyzka brazowego cukru
Udka umyc i wysuszyc, kazde posmarowac lekko olejem sezamowym. W rondlu rozgrzac pare kropli oleju sezamowego lub arachidowego i podsmazyc udka z obu stron, zmniejszyc ogien, dodac do rondla pozostale skladniki i dusic pod przykryciem, az mieso bedzie miekkie, okolo 30 minut. Odkryc, odparowac - sos powinien byc gesty i utworzyc cos w rodzaju glazurki.
Bardzo szybkie i latwe, ze zdecydowanym azjatyckim akcentem
6 udek z kurczaka, bez skory
olej sezamowy
3 lyzki sosu sojowego
2 duze zabki czosnku
2 lyzki startego swiezego imbiru
2 lyzki sezamu
1 lyzka brazowego cukru
Udka umyc i wysuszyc, kazde posmarowac lekko olejem sezamowym. W rondlu rozgrzac pare kropli oleju sezamowego lub arachidowego i podsmazyc udka z obu stron, zmniejszyc ogien, dodac do rondla pozostale skladniki i dusic pod przykryciem, az mieso bedzie miekkie, okolo 30 minut. Odkryc, odparowac - sos powinien byc gesty i utworzyc cos w rodzaju glazurki.