Używam prawie do każdego chleba. Biorę 1 łyżkę na 500 gram mąki. Zapach samego słodu jest wspaniały i myślę, że chleb dużo zyskuje, pisała o tym Mirabelka. Tak do końca nie jestem pewna ile powinnam go dodawać, gdzieś wyczytałam, że słód nie powinien przekraczać 1 % mąki. Jeśli ktoś coś więcej wie na ten temat to na pewno mnie poprawi. Pozdrawiam
czyli do każdego chleba.
iwona44 @ 11 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=689454I ja mam pytanie odnośnie słodu a właściwie tego co dostałam,a mianowicie chodzi o to ,że dostałam jakieś produkty jeden pod nazwą Bio-Bergmalz a drugi Bio-Malzmehl,jako,że nie jestem specjalistką od języka niemieckiego proszę kompetentne osoby o pomoc co to za cuda i z czym to się jeten pierwszy to slod bio, ale reszta to chyba nazwa handlowa wiec nic mi nie mowi.
"Bio-malzmehl" to maka slodowa z uprawy ekologicznej. maki slodowej uzywam, wyglada ona jak zwykla maka tyle ze troche ciemniejsza. kiedys udalo mi sie kupic slod litewski i wygladal jak kawa zbozowa.
iwona44 @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690857Wielkie dzięki Mirabbelko,to znaczy,że tego słodu mogę używać do chleba,a jeśli można spytać to jak wykorzystujesz tą mąkędodaje po 1 lyzce do chlebow szczegolnie z zytniej maki.
mirabbelka @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690878dodaje po 1 lyzce do chlebow szczegolnie z zytniej maki.bardzo dziękuję,teraz już wiem co z nią będę robić
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia