malena h @ 6 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1427782Dziewczynki, ja dawno temu dawałam co nieco "pomocy" a propos misiow...
I tak:
* strona 104 - chyba pierwszy mój leżący misiek![]()
* strona 106 - wyrysowane jak mniej więcej ukladalam warstwy ciasta,
* strona 111 - dałam tu "foto relację" ze skladania siedzącego misia.
Może komuś się przyda, a nie znalazł wcześniej...
Co do mas, jakie ja dawałam do środka niedzwiadkow, to były to np. bita śmietana z owocami,
mus z owoców z galaretką i bitą śmietaną czy cream cheese... zależnie od tego co kto lubi![]()
A siersciuchy siedziały a lodówce nawet i dwa dni, jednak jedynym objawem pobytu w lodówce
było "stwardnienie" sierści - co wydaje mi się logiczne, skoro jest w niej masło.
xxx
Dziękuję za informację, przeczytałam cały wątek także widziałam wszystkie Twoje instrukcje, jednak jestem wzrokowcem i łatwiej mi gdy zobaczę co i jak się robi, tak jak w filmiku poniżejdlatego napisałam prośbę gdyby ktoś robił Misia żeby pokazał jak wycina z jakich biszkoptów
http://www.youtube.com/watch?v=g-idd482n4Y
wydaje mi się że mój biszkopt był za puszysty i nie wytrzymał ciężaru kremu, będę próbowała jescze ale fajnieby było gdyby któraś z Was zamieściła kilka fotek z krojenia biszkoptów![]()
Hajastan @ 7 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1428091w tym filmiku facet najpierw obkłada misia lukrem plastycznym, a ja tak nie robiłam i malena_h też nie.
malena_h nie wiesz czy do buttercream 123 można dodać kwasku cytrynowego, żeby nie był taki słodki?Hajastan, wiem przecież napisałam, że przeczytałam cały wątekpokazałam Wam filmik ponieważ chodziło mi o sposób pokazania jak pokroić biszkopt żeby nadać misiowi kształt. Jestem wzrokowcem jak napisałam wyżej
![]()
Co do buttercream pozwolę sobie odpowiedzieć za malena_h, jak najbardziej można wtedy nie jest taka słodka tak piszą dziewczyny na Tortlandia.pl
Teraz mam zamówienie na Furb-iego ale z tym już nie będzie problemu![]()
sabuto @ 7 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1428131Zrobiłam kulę na jutro na imieniny teścia. Robiło się fatalnie bo jest gorąco i masa płynęła.Sabuto śliczny
rozumiem że to masa budyniowa?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.