Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Reksiulek, Nat_alia, miśki fajne! Teraz jesteście bogatsze o doświadczenia i następne misie wyjdą Wam dużo łatwiej,bo ładne są już! Fajnie sobie poradziłyście!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
Dziewczyny mam problem muszę napisać wiersz na torcie 8 linijek czy możecie mi zaproponować jak to zrobić ??
icon_smile.gif
jaką masą? Ja ostatnio pisałam białkiem z cukrem pudrem ale na drugi dzień woda czy co mi się oddzielało i spływało z torta bardzo nie ładnie Pomocy!:)

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny super torciki, boisko rewelka, apropo kremów, to jak dla mnie krem budyniowy jest lepszy w smaku, ale wczoraj próbowałam nim wyciskać różyczki, i okropne mi wyszły, no i wydaje mi się,że buttercream jest najlepszy to futerek misiów, a ja nie długo bo na 19.05 będę robić pieska yorka i myślę że właśnie nim go zrobię, chociaż jak mój misio stał cały czas w lodówce to przy krojeniu trochę futerko odpadało w miejscach krojenia (rozwarstwiało się).

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan masz może jakiś patent żeby miś się nie wywracał, bo Tobie tak fajnie wyszedł ! Przymierzam się do miśka,ale trochę mam stracha
icon_mrgreen.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
wiesz co nie wiem nie ma pojęcia czemu mój się trzymał,
gruebel_2.gif
miałam włożone 2 patyki do szaszłyków,
rofl.gif
tak mi sie wydaje bo juz nie pamietam, może dziewczyny jak przekładały to za dużo kremu połozyły, tak mi się wydaje, a ja go przełozyłam kremem malinowym i tu wstyt się przyznać, gotowcem z torebki dr.Oetkera i śmietany 30%, ale ja go uwielbiam
lecker.gif
. Przed robieniem futerka, obsmarowany nie za grubo buttercremem postał trochę w lodówce.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Dziewczynki, ja dawno temu dawałam co nieco "pomocy" a propos misiow...
I tak:
* strona 104 - chyba pierwszy mój leżący misiek
icon_smile.gif

* strona 106 - wyrysowane jak mniej więcej ukladalam warstwy ciasta,
* strona 111 - dałam tu "foto relację" ze skladania siedzącego misia.

Może komuś się przyda, a nie znalazł wcześniej...

Co do mas, jakie ja dawałam do środka niedzwiadkow, to były to np. bita śmietana z owocami,
mus z owoców z galaretką i bitą śmietaną czy cream cheese... zależnie od tego co kto lubi
icon_smile.gif

A siersciuchy siedziały a lodówce nawet i dwa dni, jednak jedynym objawem pobytu w lodówce
było "stwardnienie" sierści - co wydaje mi się logiczne, skoro jest w niej masło.

icon_smile.gif
xxx

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Dzięki dziewczyny za rady i podpowiedzi. Będę robiła drugiego misia dopiero pod koniec lipca i do tego czasu kupię sobie odpowiednią tylkę
icon_smile.gif
Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
icon_mrgreen.gif

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
malena h @ 6 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427782Dziewczynki, ja dawno temu dawałam co nieco "pomocy" a propos misiow...
I tak:
* strona 104 - chyba pierwszy mój leżący misiek
icon_smile.gif

* strona 106 - wyrysowane jak mniej więcej ukladalam warstwy ciasta,
* strona 111 - dałam tu "foto relację" ze skladania siedzącego misia.

Może komuś się przyda, a nie znalazł wcześniej...

Co do mas, jakie ja dawałam do środka niedzwiadkow, to były to np. bita śmietana z owocami,
mus z owoców z galaretką i bitą śmietaną czy cream cheese... zależnie od tego co kto lubi
icon_smile.gif

A siersciuchy siedziały a lodówce nawet i dwa dni, jednak jedynym objawem pobytu w lodówce
było "stwardnienie" sierści - co wydaje mi się logiczne, skoro jest w niej masło.

icon_smile.gif
xxx
Dziękuję za informację, przeczytałam cały wątek także widziałam wszystkie Twoje instrukcje, jednak jestem wzrokowcem i łatwiej mi gdy zobaczę co i jak się robi, tak jak w filmiku poniżej ;) dlatego napisałam prośbę gdyby ktoś robił Misia żeby pokazał jak wycina z jakich biszkoptów:)

http://www.youtube.com/watch?v=g-idd482n4Y

wydaje mi się że mój biszkopt był za puszysty i nie wytrzymał ciężaru kremu, będę próbowała jescze ale fajnieby było gdyby któraś z Was zamieściła kilka fotek z krojenia biszkoptów;)

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
w tym filmiku facet najpierw obkłada misia lukrem plastycznym, a ja tak nie robiłam i malena_h też nie.

malena_h nie wiesz czy do buttercream 123 można dodać kwasku cytrynowego, żeby nie był taki słodki?

reksiulek

Member
Kwi 24, 2013
39
0
0
Hajastan @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428091w tym filmiku facet najpierw obkłada misia lukrem plastycznym, a ja tak nie robiłam i malena_h też nie.

malena_h nie wiesz czy do buttercream 123 można dodać kwasku cytrynowego, żeby nie był taki słodki?
Hajastan, wiem przecież napisałam, że przeczytałam cały wątek:) pokazałam Wam filmik ponieważ chodziło mi o sposób pokazania jak pokroić biszkopt żeby nadać misiowi kształt. Jestem wzrokowcem jak napisałam wyżej;)
Co do buttercream pozwolę sobie odpowiedzieć za malena_h, jak najbardziej można wtedy nie jest taka słodka tak piszą dziewczyny na Tortlandia.pl:)

Teraz mam zamówienie na Furb-iego ale z tym już nie będzie problemu:)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy