Karina Cashel
Member
- Cze 6, 2009
- 932
- 3
- 18
Kajastama, uszy Myszki Miki wyciskalam mala gwiazdka, uzywam zamiennie gwiazdke w pistolecie do wyciskania ciatek, lub koncowke metalowa nr 18. Buzke wyciskalam okragla koncowka wlasnie do pistoletu, dziurka ma okolo 4mm srednicy.
Przed wyciskaniem caly tort byl rowno posmarowany biala smietana. Ciemne kolory i tak ja zafarbuja jesli sie dosyc gesto gwiazdki stawia obok siebie.
Beati, jak juz pisalam, ja do konturow uzywam utartego masla z cukrem pudrem, aromatem migdalowym i czarnym barwnikiem. Wkladam do worka cukierniczego jednorazowego i obcinam koncowke. Potem przechowuje w lodowce do tygodnia czasu. Pozniej na kilka sekund do mikrofali, zagniatam paluszkami, zeby bylo rowno miekkie i dawaj od nowa.
Kontury wyciskam od reki, latwo sie naklada, a jak cos pojdzie nie tak mozna sciagnac nozem i wycisnac od nowa. Mozna pocwiczyc reke wyciskajac wczesniej na talerzyk.

Przed wyciskaniem caly tort byl rowno posmarowany biala smietana. Ciemne kolory i tak ja zafarbuja jesli sie dosyc gesto gwiazdki stawia obok siebie.
Beati, jak juz pisalam, ja do konturow uzywam utartego masla z cukrem pudrem, aromatem migdalowym i czarnym barwnikiem. Wkladam do worka cukierniczego jednorazowego i obcinam koncowke. Potem przechowuje w lodowce do tygodnia czasu. Pozniej na kilka sekund do mikrofali, zagniatam paluszkami, zeby bylo rowno miekkie i dawaj od nowa.
Kontury wyciskam od reki, latwo sie naklada, a jak cos pojdzie nie tak mozna sciagnac nozem i wycisnac od nowa. Mozna pocwiczyc reke wyciskajac wczesniej na talerzyk.