![]()
A cóż to takiego jeśli wolno spytać?
a ja zawsze jak rozpuszczam czekolade to ona mi sie rozwarstwia i wychodzi jakby zwazona .Gdzie popelniam blad????Jesli rozpuszczasz czekolade bez kapieli wodnej, to zmienia konsystencie pod wplywem zbyt wysokiej temperatury. Jesli rozpuszczasz na kapieli wodnej, to przyczyna moze byc popadanie wody do czekolady. Moze zawinic nawet jedna (!!!!!!!!!!) kropla wody! Dlatego jest potrzebne absolutnie suche naczynie. Ale... jesli jest potrzebna czekolada z wyraznymi liniami do rysowania na placku-torcie-itp... , naprzyklad przez koncowke z zabkami, to mozna ja "zaciagnac" woda. Jesli trzeba rysowac wzory na pergaminie i potem tymi wzorkami ozdabiac wypieki, to rysowac trzeba zwykla, "niezaciagnieta" czekolada.
CYTATi to ma byc pergamin czy moze byc alufolia???Do wstegi jest potrzebny pergamin, bo alu nie trzyma formy w dostatecznym stopniu.
CYTATprzyszla kolej na torcika, a moja rodzina juz sie wzbrania i mowi: przestan!!! bo my nie umiemy sie potem opanowac!!!same pysznosciZamienmy sie!!!!! Moj maz to coraz zestawy produktow przynosi, by ja piekla))))))) ma wyuczone, co do jednego lub drugiego trzeba
To ja sie opieram
))))))![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.