Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Lambethko ty nie zrobisz ? A próbowałąś chociaż hęęę ?? No hęęęęę ??? Dawaj mi tu jakieś torty z kremem, bo ja się obrażę
cluebat.gif
zwinker2.gif
icon_mrgreen.gif
A właśnie, devil coś tu dawno nie zaglądała
icon_frown.gif
Pewnie nie ma czasu
icon_frown.gif
Przy takim talencie to się nie dziwię
icon_biggrin.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Devil zapracowana. Dniami i nocami grzebie w tortach. Nie dosypia, nie dojada...chyba, ze wylizuje lyzki po kremie
rofl.gif

A z kremu jeszcze nie probowalam ozdob
icon_redface.gif
...bo jakos tak kazdy tylko masa cukrowa, masa cukrowa
baa.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
A ja ci powiem, że u mnie nikt jeszcze nie chciał takiego tortu pokrytego masą, wolą śmietanowe, bo są smaczniejsze (tak mówią). Jedni mówią, że torty angielskie są piękne ale tylko do popatrzenia, bo jeść wolą śmietanowe. Inni mówią że taka dekoracja z masy niesmacznie wygląda. A ja się cieszę, że tak mówią, bo mogę dalej robić swoje śmietanowce
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ezelka

Member
Sty 22, 2012
8
0
0
Witam

Na przyszłą niedzielę będę piekła tort siostrzeńcowi i chciałabym, żeby dekoracją był ludzik lego, wymyśliłam sobie, że tort będzie prostokątny i na nim zrobię deklarację w kształcie ludzika lego rozetkami z kremu w różnych kolorach. Kupiłam już 4 barwniki spożywcze: czarny, czerwony, niebieski i żółty.

Nie wiem czy sposób, który wymyśliłam będzie ok. Może macie jakieś inne propozycje jak zrobić taką dekorację na torcie?

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
ezelka @ 22 Jan 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1245527Witam

Na przyszłą niedzielę będę piekła tort siostrzeńcowi i chciałabym, żeby dekoracją był ludzik lego, wymyśliłam sobie, że tort będzie prostokątny i na nim zrobię deklarację w kształcie ludzika lego rozetkami z kremu w różnych kolorach. Kupiłam już 4 barwniki spożywcze: czarny, czerwony, niebieski i żółty.

Nie wiem czy sposób, który wymyśliłam będzie ok. Może macie jakieś inne propozycje jak zrobić taką dekorację na torcie?

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Soniu ja myślę, że spokojnie może być taki jak napisałaś.
A to dzisiejszy dla mojego synka (smok wykonany jest ze zmiksowanej margaryny z cukrem pudrem):

Załączniki

• Zdj_cie0790.jpg
    Zdj_cie0790.jpg
    206.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0789.jpg
    Zdj_cie0789.jpg
    131.9 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Oj Kochane wpadam tylko na chwilke bo Anna zmyła mi głowe wstawiam część to a reszte w " Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja"
icon_smile.gif
bo większość jest z masą

Załączniki

• slub_zielone_rozecc.jpg
    slub_zielone_rozecc.jpg
    361.8 KB · Wyświetleń: 0

Izunia_1985

Member
Lis 26, 2011
38
0
0
chciałabym jutro zrobić na prubę mały torcik w takiej małej tortownicy. mam pytanie jaki mogę zrobić krem do środka i na wierzch żeby przykleić potem ozdoby z marcepana??
tak się zastanawam nad red velvet cake. mogłabym na tym kremie położyć różyczki z marcepanu? zalezy mi żeby ten sam krem był w środku i na zewnątrz.

Izunia_1985

Member
Lis 26, 2011
38
0
0
wstawiam zdjęcia i chciałabym szczere odpowiedzi. bardzo lubię piec i marzą mi się szkolenia w tym kierunku tylko nie wiem czy się nadaję. wiadomo że rodzina nie powie. pierwszy tort robiłam z 5 lat temu z gotowych blatów biszkoptowych, krem amaretto i obsypany orzechami. drugi robiłam dzisiaj, to red velvet cake i dekoracje z marcepanu. to są moje początki gduż nigdy nie dekorowałam ciast bo nie wiedziałam jak. dzięki wam zaczynam się uczyć. dzisiejszy torcik to taka pruba przed walentynkami.

Załączniki

• tort_amaretto.JPG
    tort_amaretto.JPG
    489.3 KB · Wyświetleń: 0
  • P1020882.JPG
    P1020882.JPG
    926.8 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Granola fajna zielona dekoracja
icon_smile.gif

Izunia napiszę ci bardzo szczerze wedle życzenia, więc nie myśl, że to miodzenie
icon_wink.gif
: otóż dekoracja bardzo mi się podoba, naorawdę super sobie poradziłaś. Jedynie jeśli mogę podpowiedzieć to dodaj ze trzy zielone listki do różyczek, żeby torcik troszkę ożywić. Co do równego gładzenia tortu, to z czasem nabierzesz wprawy
icon_wink.gif

Izunia_1985

Member
Lis 26, 2011
38
0
0
chciałam dodać listki ale nie mam takiej foremki a niestety nożem mi nie wychodziły ;/ ale złozyłam juz zamówienie urodzinowe u męża i będę dalej prubowac. dziękuje za odpowiedź.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Następny:

Załączniki

• Zdj_cie0796.jpg
    Zdj_cie0796.jpg
    102.8 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0797.jpg
    Zdj_cie0797.jpg
    105.6 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0798.jpg
    Zdj_cie0798.jpg
    111.2 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziękuję
icon_smile.gif
Widziałam podobny tort na necie, ale z masy cukrowej i bardzo chciałam spróbować zrobić taki ze śmietany
icon_smile.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
No Aniu... Byłyśmy świadkami "TWOICH NARODZIN" i powiem szczerze że kremy opanowałaś do perfekcji!!!!! Moja propozycja wspólnego interesu nadal aktualna ;) a no i jeszcze Lambhetke zciągniemy
icon_mrgreen.gif
dance.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy