Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziękuję kochana, to bardzo budujące
bussi.gif
Powiem ci tak na poważnie, że gdyby nie odległość to ani chwili bym się nie zastanawiała
icon_wink.gif
No a bez lambethki to ani rusz rzecz jasna
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Oj tak! Marzy mi się taki
icon_mrgreen.gif
Solenizant ma to szczęście, bo niedawno sobie kupił
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziękuję bardzo Asiulek
icon_mrgreen.gif
czy mogę już się częstować
freu.gif
. Chciałabym być tą przyjaciółką, takiego apetytu narobiłaś mi tym cappucino
icon_biggrin.gif
Torcik bardzo ładny, chciałąbym taki dostać
icon_biggrin.gif
Mogłabyś podać przepis na krem cappucino, bo nabrałam wielkiego apetytu, a na weekend miała bym okazję wypróbować
icon_biggrin.gif

Joanno świetny kubuś, ale się najopkowałaś
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Asiulek

Member
Lis 7, 2006
602
0
0
Bardzo się cieszę Anno5, że Ci się podoba
icon_smile.gif

Nie będę tworzyła nowego wątku z przepisem, bo mam wrażenie, że kiedyś podobny widziałam na cinie, a nie chcę przypisywać go sobie, bo gdzieś go kiedyś znalazłam
icon_smile.gif


Ubijam 600-700 ml kremówki (na oko) z 2 lub 3 cukrami waniliowymi, jak będzie gotowe to dodaje opakowanie cappucino (mi najbardziej smakuje z czekoladowym), następnie ubijam powolutku lub mieszam wlewając cienką stróżką mleko z rozpuszczoną wcześniej żelatyną (mleka 250ml, żelatyny 2 łyżeczki), można ewentualnie dosłodzić do smaku, ale jak dodaje na biszkopt nutelli to dodatkowy cukier można sobie podarować
icon_smile.gif

Przełożyć biszkopty i do lodówki. Pięknie się kroi jak stężeje.

Mi na taki tort zazwyczaj wychodzi masy za dużo, ale na prostokątną blachę jest w sam raz (tortownica na zdjęciu 24cm)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
no ja też jestem zszokowana ilością mleka, wydaje mi się, że przy takiej ilości mleka śmietana ci się rozpłynie, chyba że by więcej żelatyny dać. Pewnie to miało być 50ml mleka.
Ja myślałam, że zrobię normalnie tak jak kawowy robiłam właśnie z kawą rozpuszczalną, czyli małą filiżankę gorącego cappucino i w nim rozpuścić żelatynę i wystudzone dodać do ubitej śmietany
icon_biggrin.gif
 

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
IRON GIANT dla mojego synka i pegazo-jednorożec na życzenie córci:
 

Załączniki

  • Zdj_cie0809.jpg
    Zdj_cie0809.jpg
    109.1 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0812.jpg
    Zdj_cie0812.jpg
    112.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0811.jpg
    Zdj_cie0811.jpg
    103.8 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy