Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

BOŻENA2

Member
Lut 23, 2012
57
0
0
a mój baranek nikomu nie zaimponował!
icon_sad.gif

kaczuszka2701

Member
Maj 5, 2010
20
0
0
Street Racer @ 14 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1267240Piękny zygzak - teraz syn mnie męczy że też chce takiego na urodziny
lecker.gif
- jak do tego się zabrać - można prosić o jakąś podpowiedź - będę wdzięczna
icon_mrgreen.gif
cieszę się że się podobał zygzak, jednak nie wiem czy mogę pomóc , ponieważ ja nie mam gotowych form , poprostu wzięłam zabawkowe auto, upiekłam placki i zaczęłam wielką improwizację , robię też garbuski tak samo improwizowane , też bez formy, przekładam , wycinam, przycinam ,równam , pełen spontan torty_anusi_024.jpg

Załączniki

• torty_anusi_024.jpg
    torty_anusi_024.jpg
    77.5 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Bożenko twój baranek wygląda jak gotowy ze sklepu tak ładnie go zrobiłaś, tylko wstaw go do odpowiedniego tematu o masach cukrowych, to na pewno zwrócą uwagę, bo tu inny temat jest ;)
Kaczuszko wspaniałe autka!!!!! Z jakiego biszkoptu robisz zygiego i ile twój zygi waży jestem ciekawa?

kaczuszka2701

Member
Maj 5, 2010
20
0
0
Anna5 @ 14 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1267296Bożenko twój baranek wygląda jak gotowy ze sklepu tak ładnie go zrobiłaś, tylko wstaw go do odpowiedniego tematu o masach cukrowych, to na pewno zwrócą uwagę, bo tu inny temat jest ;)
Kaczuszko wspaniałe autka!!!!! Z jakiego biszkoptu robisz zygiego i ile twój zygi waży jestem ciekawa?
anna 5 bardzo dziękuję za miłe słowa, a jeżeli codzi o autka to nie robię aut o takich gabarytach z biszkoptu, małe owszem , ale duże z ciasta ucieranego (mam taki przepis na metrowca i ten placek się świetnie nadaje , a w dodatku rodzinka się tym ciastem zajada , więc pasuje) , a ten zygi ważył ok. 5,5 kg , jest na dużej tacy, obawiałam się że na 18 osób będzie dużo za duży ale poszedł jak świeże bułeczki

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Street Racer @ 2 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262938Witam ponownie po dłuższej przerwie
icon_biggrin.gif

Oto moje najnowsze dzieła - dwa torciki -
icon_biggrin.gif

pierwszy wykonany na spotkanie Celica-Club Poland - stąd model Toyoty Celicy na torcie - waży ponad 6 kg
- jest trzysmakowy, czekoladowo-orzechowo-waniliowy - cała dekoracja wykonana z masy maślanej
mniam.gif
icon_biggrin.gif

drugi waży 3 kg - jest dwusmakowy, czekoladowo-orzechowy
mniam.gif

poniżej zamieszczam zdjęcia obu tortów
icon_biggrin.gif
Przepiękne torty; jak robisz te róże?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
No widzisz kaczuszko nie dość że piękne torty robisz to jeszcze smaczne, pewnie na brak klientów nie narzekasz, a jeśli jeszcze niewielu wie o twoich wypiekach to tylko czekać aż się dowiedzą
icon_biggrin.gif
Ja robię zygiego z biszkoptu 24x36 i waży 3kg, większych nie zamawiają.

Załączniki

• Zdj_cie0838.jpg
    Zdj_cie0838.jpg
    302.8 KB · Wyświetleń: 0

kaczuszka2701

Member
Maj 5, 2010
20
0
0
Anna5 @ 16 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1267791No widzisz kaczuszko nie dość że piękne torty robisz to jeszcze smaczne, pewnie na brak klientów nie narzekasz, a jeśli jeszcze niewielu wie o twoich wypiekach to tylko czekać aż się dowiedzą
icon_biggrin.gif
Ja robię zygiego z biszkoptu 24x36 i waży 3kg, większych nie zamawiają.
anno5 , właśnie w tym problem , że robię tylko rodzinie i znajomym , bo od obcych to nawet nie wiem ile brać za torty
icon_rolleyes.gif
, mam czasami wrażenie ,ze ludzie myślą, że domowej roboty to wszystko prawie za darmo

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
No ludzie tacy są, choć nie wszyscy. Zorientuj się ile za kilogram biorą cukiernie w twojej okolicy i daj ciutkę taniej lub tą samą cenę, bo to w końcu torty domowe
icon_biggrin.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Chciałam Wam pokazać historię pewnego tortu
icon_mrgreen.gif
Dziś mój małżonek obchodzi urodziny wię zrobiłam tort.Mój pierwszy cały ze śmietaną. a1.jpg
a2.jpg
a3.jpg
Ponieważ nie miałam miejsca w lodówce dałam go do lodówki mojej mamie...
Jak tylko mą przyjechał mama wzięła tort i miała zejść z nim do nas... no właśnie miała...
a4.jpg
b.jpg

Załączniki

• a1.jpg
    a1.jpg
    78.9 KB · Wyświetleń: 0
  • a2.jpg
    a2.jpg
    64.6 KB · Wyświetleń: 0
  • a3.jpg
    a3.jpg
    75.3 KB · Wyświetleń: 0
  • a4.jpg
    a4.jpg
    67.1 KB · Wyświetleń: 0
  • b.jpg
    b.jpg
    63.7 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Taaaa, to skutek intensywnej grawitacji w tym miejscu.
Ja tez mam już za sobą taką przygodę. Córka chciała mi pomóc i ...... znosząc tort z piętra wpadła w strefę nadmiernego przyciągania ziemskiego.
rofl.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
u nas jest takie miejsce w przedpokoju. Na szczescie szybko przechodzi w strefe szybkiego refleksu i jak tort zjechal z patery trzymanej w lewej rece, tak wyladowal elegancko jak nalezy na rece prawej i zostal uratowany. Ale ile sie najadlam strachu.

coz-widac mezus zawziety i nie przszkodzilo mu sprobowac torta ze sciany
icon_biggrin.gif

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Dziewczyny poradźcie proszę.Jak widać na tym moim torcie powyżej
rofl.gif
moje listki tak dziwnie się kończą.Starałam się aby miały końcówkę spiczastą i mi nie wychodzi.Co robię nie tak?A może tylka nie taka?Wkurza mnie to bo to takie nienaturalnie "wyżarte"
gruebel_2.gif

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Nie w tę stronę je wyciskasz, zobacz tu: http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?sku=pg_leaftips tam tylki leżą zgodnie z kierunkiem wyciskania listków, wszystkie o zakończeniu wypukłym/spiczastym dają wklęsłe zakończenie listków, więc albo zmień kierunek wyciskania, albo tylkę na wklęsłą, która daje czubek jak ta z numerem 366 lub 352.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
dziuniu to zdjecie nie pokazuje, ze tylki leza w takim kierunku w jaki powinno sie je wyciskac. Listki wyciska sie od ''podstawy'' ku koniuszkowi. Jesli chodzi o bita smietane to ona czasami sie tak rwie. Mi tez sie rwala ale sie nie przejmuje bo nie zawsze sie udaje wycisnac piekny listek
Bumelko- zapytaj tez Anny5 - ona jest mistrzynia kwiatow z bitej smietany, jak dla mnie
icon_biggrin.gif

a tu prosze filmik - w uzyciu tylka podobna do wiltona numer 65 i 66
icon_biggrin.gif

http://www.youtube.com/watch?v=hz6CMTFi-TQ
a na tym tylka wiltona numer 68 http://www.youtube.com/watch?v=i1afDf95uRw

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy