Street Racer @ 14 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1267240Piękny zygzak - teraz syn mnie męczy że też chce takiego na urodziny- jak do tego się zabrać - można prosić o jakąś podpowiedź - będę wdzięczna![]()
![]()
Anna5 @ 14 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1267296Bożenko twój baranek wygląda jak gotowy ze sklepu tak ładnie go zrobiłaś, tylko wstaw go do odpowiedniego tematu o masach cukrowych, to na pewno zwrócą uwagę, bo tu inny temat jest
Kaczuszko wspaniałe autka!!!!! Z jakiego biszkoptu robisz zygiego i ile twój zygi waży jestem ciekawa?anna 5 bardzo dziękuję za miłe słowa, a jeżeli codzi o autka to nie robię aut o takich gabarytach z biszkoptu, małe owszem , ale duże z ciasta ucieranego (mam taki przepis na metrowca i ten placek się świetnie nadaje , a w dodatku rodzinka się tym ciastem zajada , więc pasuje) , a ten zygi ważył ok. 5,5 kg , jest na dużej tacy, obawiałam się że na 18 osób będzie dużo za duży ale poszedł jak świeże bułeczki
Street Racer @ 2 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1262938Witam ponownie po dłuższej przerwie![]()
Oto moje najnowsze dzieła - dwa torciki -![]()
pierwszy wykonany na spotkanie Celica-Club Poland - stąd model Toyoty Celicy na torcie - waży ponad 6 kg
- jest trzysmakowy, czekoladowo-orzechowo-waniliowy - cała dekoracja wykonana z masy maślanej![]()
![]()
drugi waży 3 kg - jest dwusmakowy, czekoladowo-orzechowy![]()
poniżej zamieszczam zdjęcia obu tortów
Przepiękne torty; jak robisz te róże?
Anna5 @ 16 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1267791No widzisz kaczuszko nie dość że piękne torty robisz to jeszcze smaczne, pewnie na brak klientów nie narzekasz, a jeśli jeszcze niewielu wie o twoich wypiekach to tylko czekać aż się dowiedząJa robię zygiego z biszkoptu 24x36 i waży 3kg, większych nie zamawiają.
anno5 , właśnie w tym problem , że robię tylko rodzinie i znajomym , bo od obcych to nawet nie wiem ile brać za torty, mam czasami wrażenie ,ze ludzie myślą, że domowej roboty to wszystko prawie za darmo![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.