Anna5 @ 11 Jun 2012 napisał:
Hajastan @ 11 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301485znacie może przepis na krem kawowy lub tiramisu do przełożenia tortu?Ja jestem uzależniona od masy budyniowej i traktuję ją jako bazę więc dolewam do niej różne likiery lub przed gotowaniem dosypuję kawy rozpuszczalnej lub cappuccino.![]()
Elzunia niestety nie znam tego tortu![]()
BeataM @ 11 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301535Przeglądam często ten wątek i podziwiam Wasze torty ze szczerym zachwytem. Ja póki co jeden tort ozdobiłam częsciowo masą maślaną, i nie były to kwiaty a jedynie koszyk. Ręka mi się niesamowicie trzęsła przy "wyplataniu", ale jak na pierwszy raz efekt ostateczny nie wyszedł chyba taki zły, prawda?Piękny!![]()
Elzunia @ 11 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301497Dzieki za mile powitanie. Jak moge pytac, to biore sie od razu do rzeczy- jadlam kiedys fajny tort. Nazywal sie Mozarttorte. Byly to 3 warstwy biszkoptu przelozone dwiema roznymi masami. Wyczulam tam pistacje i marcepan. Masy lekkie ale nie pianka.Przegladnelam forum ale nie znalazlam nic podobnego. Czy wiecie jak cos takiego zrobic?Widzę na necie, że przepisów na Mozarttorte (smakowo podobny zapewne do Mozartkugeln) jest sporo, np. http://www.chefkoch.de/rezepte/13867105991...ozarttorte.html
lub
http://www.kochbar.de/rezept/283974/Mozarttorte.html
(jeśli nie znasz niemieckiego, użyj google translate)
Anna5 @ 11 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301621Sabuto świetnie wyszedł ci ten szybki torcik
Dzięki Aniu! na pewno szybko mi wyszedł![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.