Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Samson1500

Member
Cze 29, 2012
72
0
0
bumelka @ 24 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322149Oczywiście rodzynku Ty nasz.Oto krem z którego wszyscy ,którzy go robili są zadowoleni...ja też
icon_mrgreen.gif

To TEN przepis.Warto spróbować.
Bumelko , dzięki serdeczne za TEN przepis
bussi.gif
już wiem że będzie wszystkim smakował. Na 100% go zrobię.

Ha, fajna ta śmietana......no no pełen podziwu jestem. Tylko taka trudna do zdobycia
icon_sad.gif
. Jesteś pewna że Kaufland Biedronka Lidl itp. nie mają tej śmietany? A mamy tu w Ełku taki duży sklep spożywczy z działem dla diabetyków , cukrzyków itp. to może tam znaję. A jeszcze pytanko - to tę śmietanę wystarczy tylko usztywnić i już- bez cukru i masełka?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Samson1500

Member
Cze 29, 2012
72
0
0
sabuto @ 24 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322228Raczej nie mają bo by dziewczyny kupowały,a nie zamawiały. Ja zamawiałam przez stokłosa tam cena do zapłaty już z wysyłką za jedną litrową śmietanę to 9zł
Ale najmniej można kupić 5szt. Wklejam link http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty...decor-up-718834
Zostało mi jeszcze 3szt za daleko mieszkasz bo bym Ci jedną podrzuciła na spróbowanie
icon_mrgreen.gif

Na Allegro można też kupić.
Serdeczne dzięki za linki. Z pewnością zamówię sobie tę śmietankę.Noooooo szkoda że tak daleko......ale to dla ciebie
cvety.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki Samson! A śmietana roślinna troszkę inaczej się zachowuje niż 30 lub36% Już przy ubijaniu widać różnicę bo się bardziej pieni i dużo jej się robi.
Nic nie potrzeba dodawać nawet cukru bo ma w składzie,ale są też bez cukru. Trzeba wyczuć moment ubijania bo ona w worku do dekorowania pod wpływem ciepła
z rąk gęstnieje,a jak jest za gęsta to wyciskane wzorki się strzepią na brzegach,ale to pikuś najważniejsze ,że jest trwalsza niż zwierzęca i nie podchodzi wodą.
W smaku jest trochę inna mojej koleżance przypomina śmietanę Śnieżkę taką w proszku to chyba tyle jak by coś to pytaj.
wink.gif

Edit: Zapomniałam napisać,że ta śmietana jest dobra dla tych którzy nie mogą pić zwykłego mleka.

Uwaga! nieświadomie wprowadziłam w błąd jednak w tej śmietanie są białka mleka!

Bardzo przepraszam! Dziękuję dziewczyny za szybką reakcję!

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
sabuto @ 24 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322228Raczej nie mają bo by dziewczyny kupowały,a nie zamawiały. Ja zamawiałam przez stokłosa tam cena do zapłaty już z wysyłką za jedną litrową śmietanę to 9zł
Ale najmniej można kupić 5szt. Wklejam link http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty...decor-up-718834
Zostało mi jeszcze 3szt za daleko mieszkasz bo bym Ci jedną podrzuciła na spróbowanie
icon_mrgreen.gif

Na Allegro można też kupić.
Sabuto, na wskazanej przez ciebie stronie jest napisane, że najmniej można kupić 12 litrów. Szkoda, że aż tak dużo,

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Jak zamawiasz to proponują 5szt zamawiałam ja i Iva i tyle nam wysłali.

Witam serdecznie

Przekazano mi iż jesteście Państwo zainteresowana zakupem śmietany
Decor up - nasza firma zajmuje się sprzedażą wysyłkową .Aby
zrealizować transakcję niezbęne jest wykonanie następujących
czynności

1. Wysłanie zamówienia na adres - kontrans1@wp.pl
2. Przedpłata należności na konto - PPHiU "KONTRANS" Sp. z
o.o. Bank
Spółdzielczy w Koninie 76 8530 0000 0415 7368 2000 0001
3 Po wpłynięciu przedpłaty na konto w ciągu 2 dni roboczych wysyłamy
zamówiony
towar na wskazany przez klienta adres - paczką pocztową
4 Ze względów logistycznych wysyłamy
a) opakowanie 5 szt
b) opakowanie zgrzewkę - zawierającą 12szt lub wielokrotność
c) opakowanie 18 szt lub wielokrotność
b+c ) 2 opakowania (12+18)- 30 szt
5 Cena 1 l Decor Up wynosi 6 zł netto - 6,48 brutto , jednakże wliczając
koszty
wysyłki w cenę śmietany z dostawą wynosi ona
a) za 5 szt 47,00 zł brutto ( 8,70 netto - 9,40 brutto za 1 szt)
b) za 12 szt 105,12 zł brutto (8,11 netto - 8,76 brutto za 1 szt)
c) za 18 szt 155,52 zł brutto ( 8,00 netto - 8,64 brutto za 1 szt)
b+c) za 30 szt 255,96 zł brutto (7,90 netto - 8,53 brutto za 1 szt)
6 W przypadku niesprzyjających warunków atmosferycznych - silne mrozy ( -
15 )
Wysyłka jest wstrzymywana do czasu ustania przyczyny -ze względu na
możliwość
uszkodzenia lub jeżeli klient sobie życzy - na jego
odpowiedzialność.
7 Na życzenie klienta wystawiamy fakturę VAT

Wklejam co mi przysłali nie wiem czy mi wolno to wklejać.Można 5szt za 47zł razem z przesyłką.

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
QUOTE (sabuto @ 24 Jul 2012, 17:29 ) index.php?act=findpost&pid=1322249Edit: Zapomniałam napisać,że ta śmietana jest dobra dla tych którzy nie mogą pić zwykłego mleka.
Napalilam sie jak szczerbaty na suchary
zahnlos.gif
ale nauczona doswiadczeniem wole sprawdzic.
Sama bym kupila
icon_wink.gif

Sabuto, sprawdz zanim cos takiego napiszesz. Moja siostre wlasnie bys udusila, bo nie nadaje sie dla alergikow.
tu mozna powiekszyc liste skladnikow http://wypiekarnia.pl/smietana-roslinna-slodzona-1litr.html
Zawiera mleko i soje.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
nie zawiera mleka ale zawiera bialka mleka a to nie to samo
icon_biggrin.gif
choc niewyszczegolnione moga zadzialac alergizujaco

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
sabuto @ 25 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322500Masz rację przepraszam to o gluten chodziło następnym razem lepiej sprawdzę!
Sabuto, z nazywaniem produktu bezglutenowym tez bym sie wstrzymala. Jesli na opakowaniu nie ma wyraznego napisu ''gluten frei'' , ''produkt bezglutenowy'' lub nie ma oznaczenia przekreslonego klosa http://www.dietabezglutenowa.pl/poradnik/p...ezglutenowy.jpg to jest duze prawdopodobienstwo, ze produkt moze zawierac sladowe ilosci glutenu. Niekoniecznie w skladzie ale w markerach przekazywanych w procesie produkcji.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
dziewczyny na samo wypróbowanie nie trzeba zamawiac całych zgrzewek i płacic za przesyłki - ja ostatnio kupiłam taka http://polmarkus.com.pl/1178,194,%C5%9Amie...tisserie_Creme_. w sklepie Lewiatan po ok 7 zł za litr

aha - nazywało się to w sklepie krem do ciast i tortów a nie smietana roslinna

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Na prawdę nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd wiem, że to może być nie bezpieczne.Moja kuzynka nie toleruje glutenu i je tą śmietanę, zasugerował
nas napis bezglutenowe w opisie. Lambetha ma rację i skoro nie ma z przodu wyraźnego oznaczenia, że wolne od glutenu to śladowe ilości mogą być i tylko na własne ryzyko można próbować.Dziękuję za interwencję i jeszcze raz przepraszam!

Nie udało mi się zrobić wyraźniejszego zdjęcia.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
nie ma za co przepraszac
icon_biggrin.gif

a nawiasem mowiac popatrz jaka roznica w opisie skladu na Twoim zdjeciu, a na zdjeciu z linku Kermidt'a - niby ten sam produkt
gruebel_2.gif
jesli kuzynka ja toleruje to dobrze
icon_biggrin.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Niech to będzie przestrogą dla każdego żeby wszystko dokładnie sprawdzać! Bo czasem ktoś nie świadomie może zaszkodzić!

Ten produkt mamy przerobiony może się przyda jak klient zapyta o skład!
wink.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
witam wszytskie cinki
icon_wink.gif

Dostałam śmietanę roślinną w hurtowni cukierniczej w moim mieście (pojechałam po nią mimo że jest na drugim końcu mojego miasta
icon_mrgreen.gif
) i zamierzam zrobić podejście nr 2 do ozdabiania za pomocą tylek chociaż z masy cukrowej też zamierzam coś ulepić (mam 150 pomysłów na raz tylko brak czasu na wszystko). Już wiem bo Sabuto napisała, że trzeba krócej ubijać a ja mam takie pytanko jak jest z barwieniem takiej śmietany? łatwo się barwi?jak uzyskać intensywną barwę i kiedy dodać barwnik - ja bym dodała tak na czuja przed ubijaniem ale może się mylę????aha i mam jeszcze jedno pytanie może i głupie, ale zapytam
lecker.gif
czy można jakoś zabarwić na złoto lub srebrno taką śmietanę??
gruebel_2.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
miu-miu śmietanę musisz wyczuć możesz ubić trochę śmietany i próbuj wyciskać.Co do barwienia to śmietana barwi się słabiej niż inna masa np. cukrowa. Podaję na przykładzie
Ivy w barwieniu babeczek. https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11638&st=1700
Barwienie na złoto to niewypał chciałam zabarwić masę budyniową i klapa! złoty znikł jak zmieszałam tak jak by wilgoć z masy go rozpuściła.

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
sabuto @ 26 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322816miu-miu śmietanę musisz wyczuć możesz ubić trochę śmietany i próbuj wyciskać.Co do barwienia to śmietana barwi się słabiej niż inna masa np. cukrowa. Podaję na przykładzie
Ivy w barwieniu babeczek. https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11638&st=1700
Barwienie na złoto to niewypał chciałam zabarwić masę budyniową i klapa! złoty znikł jak zmieszałam tak jak by wilgoć z masy go rozpuściła.
Dzięki bardzo za odpowiedź Sabuto
cvety.gif
Ty zawsze mi coś szybko odpiszesz
icon_wink.gif
a kiedy taki barwnik dodać?przed ubijaniem czy po? ja mam barwniki w proszku które rozpuszczałam w odrobinie alkoholu lub wody a tu ... śmietana...a może można tak normalnie wsypać i ubić
gruebel_2.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nie wiem jaki masz barwnik bo w żelu to wlewasz i nie ma problemu,że jakieś grudki się nie rozpuszczą. Osobiście mam w proszku i wsypuję przed ubijaniem
mieszam i ubijam moje barwniki są bardzo miałkie więc nie ma problemu z rozmieszaniem. Weź trochę śmietany tak z pół szklanki zabarw i ubij i wyciskaj lepiej sprawdzić
na mniejszej ilości niż się potem denerwować. Ps. Dziewczyny pisały,że jak doda się dużo barwniku to może być gorzki smak trzeba dosłodzić cukrem pudrem.
wink.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
sabuto @ 26 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1322825Nie wiem jaki masz barwnik bo w żelu to wlewasz i nie ma problemu,że jakieś grudki się nie rozpuszczą. Osobiście mam w proszku i wsypuję przed ubijaniem
mieszam i ubijam moje barwniki są bardzo miałkie więc nie ma problemu z rozmieszaniem. Weź trochę śmietany tak z pół szklanki zabarw i ubij i wyciskaj lepiej sprawdzić
na mniejszej ilości niż się potem denerwować. Ps. Dziewczyny pisały,że jak doda się dużo barwniku to może być gorzki smak trzeba dosłodzić cukrem pudrem.
wink.gif
dzięki za dobre rady
anbetung.gif
spróbuję pobawić się w weekend i jeśli coś wyjdzie sensownego to wrzuce fotki
icon_wink.gif
a tak to będę podziwiac Wasze dzieła
icon_mrgreen.gif
i zastanawiać się kiedy mi takie torty będą wychodzić. pozdrawiam wszystkich
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy