Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Prosty tort, a zdrowia kosztował mnie co niemiara. A to się zważyła śmietana po dodaniu czarnego barwnika, a to kolejna zrobiła się wodnista. Masakra. W sumie wyszło jak wyszło.

Załączniki

• 20140118_225718.jpg
    20140118_225718.jpg
    62.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 20140119_082024.jpg
    20140119_082024.jpg
    52.7 KB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kadarma Jeśli chodzi o tort z napisem Maciej to sa kupne literki czekoladowe, jesli chodzi o tort z Violetta to wycinane z szablonu wydrukowanego, a jeśli chodzi o napis na obok tortu Misia to: http://www.dookolatortu.pl/wykarawaczka-z-...ery-groovy.html

A Twoje napisy to lukier na śmietanie? bede terz piec tort dla babci i dziadka i nie wiem czy pisac śmietaną czy nalozyc literki wyciete z lukru? Jak najlepiej zrobic?
Chyba że jeszcze inaczej można?

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Kajastama, właśnie o te literki z linkiem mi chodziło. Tylki to najmniejsza i troche większa gwiazdka. Litery robię różne, w zależności od tego ile mam czasu. Jeśli go nie mam kładę gotowe czekoladowe. Resztę tak jak Ty- alko szablon drukuję, albo z wypychaczek - mam jeden komplet ale sporo z tym zabawy.

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kadarma te co Ci poleciłam są super, bardzo łatwe w użyciu. A jeśli chodzi o pisanie literek to piszesz też z rękawa ze śmietany? Chcę dziś tak zrobić ale trochę się obawiam jak to wyjdzie:)

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Próbowałam pisać z rękawa, szkicowałam napis wykałaczką i tylka z małym okrągłym otworem. Jednak ręka się trzęsie jak po kielichu
icon_smile.gif
)

Beati

Member
Kwi 23, 2012
17
0
0
Witajcie, robicie przepiękne torty
icon_smile.gif
jeszcze mi daleko do Was ale powoli ćwiczę. Mogę dołączyć tu do Was? Bo wątek przeczytany powoli a od Was można naprawdę sporo nauczyć
icon_smile.gif
Mam do Was szybkie pytanie, pewnie przewinęło się tutaj wiele razy. Gdzie kupujecie pudełka i podkłady online? Może bardziej będzie mi się opłacało z Polski ściągać nawet doliczając przesyłkę.

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
apraszamy Beati. Większość z nas kupuje na allegro. Ja nie mam konkretnego sprzedawcy, bo jak u jednego są okrągłe podkłady, to nie ma kwadratowych i tak jest z wieloma rzeczami. Opakowania kupuję u siebie w papierniczym. Niewiele droższe a widzę co mam.

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Kadarma wlasnie farbuje smietane na czarno barwnikiem wilton w zelu, zastanawiam sie ile trzeba go dadac aby bylo czarne jak twoje? DSalam juz sporo a nadal jest szary:(

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dla naszych Babć i Dziadków:) Wkręciłam się w śmietanowe:) Coraz bardziej mi się to podoba:)

Załączniki

• dla_dziadka__miet_1.JPG
    dla_dziadka__miet_1.JPG
    66.1 KB · Wyświetleń: 0
  • dla_dziadka_smiet_2.JPG
    dla_dziadka_smiet_2.JPG
    66.8 KB · Wyświetleń: 0
  • dla_babci_2.JPG
    dla_babci_2.JPG
    97.7 KB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
No to dziadkowie i babcie mają wyżerkę, skoro każde dostało po jednym torcie. Kajastama, coraz ciekawsze wychodzą ci śmietanowce, szczególnie ten pierwszy koszyczek zgrabny.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Karina Cashel prosze podpowiedz mi jeszcze co do myszki miki, używałaś do jopkowania tylki nr 2? a jak robiłaś czarne linie? i jeszcze prosze powiedz czy to bita śmietana czy inna masa? a przed jopkowaniem nakladasz tez kolor na cały tort?

Beati

Member
Kwi 23, 2012
17
0
0
Witajcie
kajastama super torciki, ja też się wkręciłam w śmietanowe. U mnie raczej chętnych na torty z masą cukrową prawie nie ma. Wszyscy śmietanowce. I dobrze bo podoba mi się to,
A to moje ostatnie:

Pierwsza w życiu lalka
icon_mrgreen.gif

20140112_093125.jpg

i Peppa,
pappa.jpg
próbowałam czekoladą zrobić zarys obrazka i gdy zastygła przeniosłam na tort. Potem wypełniłam śmietaną. Jakie macie pomysly na kontury obrazka na torcie? Bo tak od ręki to mi nie bardzo wychodzi. Z tą czekoladą chyba pomysł dobry ale muszę trochę poćwiczyć bo mi się łapa trzęsła
icon_wink.gif
I chyba była za bardzo lejąca.

Załączniki

• 20140112_093125.jpg
    20140112_093125.jpg
    2.5 MB · Wyświetleń: 0
  • pappa.jpg
    pappa.jpg
    963.8 KB · Wyświetleń: 0

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Beati:) dziękuję Twoje też śliczne:) a lalka super, jakiej tylki używasz właśnie do niej? Całą wsadziłaś czy tylko korpus? Ja probowalam czekolada pisac i jak dla mnie to katastrofa, chyba że ja coś źlerobie:)

Beati

Member
Kwi 23, 2012
17
0
0
Dziewczyny ważyłyście swoje torty? Mam zrobić tort do 3 kg śmietanowy i nie spytalam się na ile osób. Zastanawiam się czy z tortownicy 24 czy 26 cm?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy