Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

kasia19

Member
Mar 7, 2013
158
0
0
Karina jak zawsze, piękne torciki
icon_smile.gif
 

Puchatieux

Member
Lut 17, 2013
7
0
0
A tutaj moje dzieło, polewa z tego forum :D różyczki z czekolady plastycznej również z przepisu znalezionego tutaj. Przyjaciółka zachwycona
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • IMG_0204.JPG
    IMG_0204.JPG
    940.3 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki dziewczyny!
Dzis wstalam o 4:30 zeby przygotowac dwa torty.
Robilam tez tort Monster High, ale wygladal dokladnie tak samo jak ten poprzedni (z czaszka na wierzchu), wiec nie zamieszczalam zdjecia.
A tort bmw to wyszedl strasznie spontanicznie, bo sie wczoraj kumpeli w pracy przypomnialo, ze maz ma dzisiaj urodziny i prosila mnie czy moglabym dla niej go zrobic.
No i co mialam zrobic...kumpeli odmowic...ale lubie ja bardzo, wiec sie zgodzilam. Wczoraj upiekam biszkopt a raniutko skonczylam.
A dzien wczesniej odmowilam klientce, bo chciala torta z dnia na dzien, tzn specjalnie powiedzialam jej taka cene za torta, ze sama zrezygnowala
icon_mrgreen.gif
ojj los jest msciwy
gruebel_2.gif
 

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Czesc Cinki
icon_smile.gif
a tu moj teczowy..
 

Załączniki

  • 10011862_301021880047337_321040907733935718_o.jpg
    10011862_301021880047337_321040907733935718_o.jpg
    258.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 1973951_301021980047327_6522730216636297049_o.jpg
    1973951_301021980047327_6522730216636297049_o.jpg
    209 KB · Wyświetleń: 0

Beati

Member
Kwi 23, 2012
17
0
0
Karina przepiękne torty. BMW super, dużo barwnika dodałaś do śmietany, że ci wyszedł tak intensywnie czarny? Ja jak barwię na czarno to i tak w efekcie końcowym jest ciemny szary mimo, że sporo tego barwnika daję.

A tu niektóre moje z ostatnich:
tecza_roza.jpg

20140405_120724.jpg


tu minionek robiony na ostatnią chwilę dla znajomej ale nawet mi się podoba
icon_mrgreen.gif

minionek.jpg
 

Załączniki

  • tecza_roza.jpg
    tecza_roza.jpg
    2.1 MB · Wyświetleń: 0
  • 20140405_120724.jpg
    20140405_120724.jpg
    2.8 MB · Wyświetleń: 0
  • minionek.jpg
    minionek.jpg
    57.6 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Beati,
czarnego barwnika daje tylko odrobine, zeby zabarwic smietane na szaro, potem psikam calosc czarnym sprayem spozywczym. Daje to o wiele lepszy efekt, smietana sie nie wazy od za duzej ilosci barwnika a calosc az lsni od czarnego koloru.
Trzeba tylko pamietac, zeby elementy, ktore maja byc czarne wykonac jako pierwsze, bo w innym przypadku czarny spray pobrudzi inne kolory. Tak samo robilam tort monster high. Najpierw wycisnelam szare pasy, potem psiknelam je na czarno, nastepnie wyciskane byly rozowe pasy, niebieska obwodka a na koniec biala czaszka.
 

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Karino, ja też dziękuję za podpowiedź. Złotym psikałam ale masę cukrową. W życiu nie wpadłabym, że na śmietanie będzie taki wspaniały efekt. A tyle śmietany wywaliłam przy moim traktorku bo ważyła się:(( Teraz następny zakup to dwa, trzy kolory w sprayu. Chyba żeby rozpuścić barwnik w alkoholu i psikadłem z atomizerem??????
 

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
kadarma @ 7 Apr 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1515528... Chyba żeby rozpuścić barwnik w alkoholu i psikadłem z atomizerem??????
Boje sie, ze jednak bedzie to "za mokre". Spray jest dosyc suchy, nie moczy smietany, nawet przy kilkukrotnym psikaniu w to samo miejsce. Mozna bardzo rowno pokryc caly tort. Atomizer z alkoholem moze rozpuscic smietane, ma bardziej skupiony "rozrzut" niz spray. Jak chcesz to na probe wycisnij jakis misterny wzorek na talerzu i wtedy sprobuj. Nie ryzykowalabym tego na gotowym torcie. Moze sie uda. Polecam spray, bo jestem bo pewna.
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dziewczyny mam do zrobienie tort śmietanowy na czwartek z żywymi kwiatami, tj. różami. Nie używałam jeszcze żywej ozdoby i nie mam kompletnie pojęcia jak się za to zabrać. Czy te kwiatki trzeba jakoś przygotować przed nałożeniem? Proszę podpowiedźcie!!!
 

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Niektorzy wtykaja roze bezposrednio do ciasta (po oczyszczeniu z kolcow i listkow).
Ja osobiscie delikatnie bym je oplukala po biezaca woda, zostawila do osuszenia i patyczki zabezpieczyla ciasno owinieta folia spozywcza lub powtykalabym galazki roz w slomki do picia.
 

Jasminum

Member
Sty 25, 2013
70
0
0
Ja osobiscie wciskalam roze i liscie w smietane. Oczywiscie plukalam pod zimna bierzaca woda i osuszalam recznikiem. Bez foli same kwiaty prosto w smietane
icon_smile.gif
nic zlego sie nie dzieje..
 

Załączniki

  • 20140219_164437.jpg
    20140219_164437.jpg
    2.9 MB · Wyświetleń: 0

Puchatieux

Member
Lut 17, 2013
7
0
0
A ja jakieś 2 miesiące temu w końcu podjęłam się różyczek z masy i powiem wam że to niezła zabawa jak dla mnie
icon_smile.gif
były zielone, bo mama kocha zieleń
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • Zdjęcie0150.jpg
    Zdjęcie0150.jpg
    559.4 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdjęcie0151.jpg
    Zdjęcie0151.jpg
    532.8 KB · Wyświetleń: 0

katka323

Member
Cze 7, 2011
253
0
0
Dziewczyny zapytam Was jako ekspertek, mam zamówienie na Furbiego, mysle, ze chyba lepiej wyciskanego niż z masy cukrowej? Robilyscie kiedyś tego stworka?
 

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Może się powtarzam z fotką ale trudno. Furby ze śmietany (niebieski), resztę z masy cukrowej. Z tego co widziałam, bo byłam na tej imprezie, to po 24 godzinach przy łapkach i uszach trochę rozpuściła śmietana.
 

Załączniki

  • Zdjęcie1617.jpg
    Zdjęcie1617.jpg
    56.3 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy