Siostra_Ducket @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776166Jotha, piekny torcik, slicznie wyszla Ci ta masa
Dziekuje![]()
A jak pieknie pozniej z tego tortu zjezdzala....![]()
Czemu ?![]()
JotHa @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776263Dziekuje![]()
A jak pieknie pozniej z tego tortu zjezdzala....![]()
Czemu ?
Albo zbyt miękka/luźna masa cukrowa albo zbyt wiele kremu pod nią, albo jedno i drugie razem - nic innego nie przychodzi mi do głowy![]()
Cinka @ 16 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=776274Albo zbyt miękka/luźna masa cukrowa albo zbyt wiele kremu pod nią, albo jedno i drugie razem - nic innego nie przychodzi mi do głowy
Kremu byla minimalna ilosc, a masa dosc sztywna, bo jednak walkowana, jak zalecali 'na Gazecie' ma maczce ziemniaczanej i wlasciwie, gdy lezala storcha na stole, to sztywniala. Fakt faktem, ze po kilku godzinach na ciescie zaczynala robic sie rzadsza, stad pod ciezerem elementow ozdobnych sie osuwala. Najwyrazniej skojarzenie masy z kremem bylo niekorzystne, tylko czemu ? Moze byla za cienka ? jakies 5 mm grubosci miala.
A tak w ogole, to moze te rozwazania przeneisc do watku, gdzie pytam o mase. Zaraz poprosze moda.
zunia @ 26 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=781022A ja zrobiłam dzisiaj taki tort, tradycyjny z bitą śmietaną; jakoś nie mogę przemóc się do tortów w stylu angielskim, raz chyba robiłam, ale osobiście wolę z bitą śmietaną.Moi aussi (tyle, że jeść nie mogę)![]()
Tak OT 50 lat HDK to piękny wynik. Przekaż najserdeczniejsze gratulacje Solenizantowi!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.