Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
chachu @ 5 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=952489Dokładnie tak jak piszesz, ale wiesz że apetyt rośnie w trakcie jedzenia. Więc ja te kwiatuszki wkońcu zrobie
lecker.gif
. Może jeszcze nie teraz ale.. zrobie.
Pozdrowionka
wink.gif
daumen.gif

Oj rośnie ten apetyt, rośnie.
Mój Frędzelek ma już braciszka, zdjęcie zamieszczę jutro bo ciasiu malo
icon_mrgreen.gif
wink.gif
 

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
klientka zamowila z owocami, pierwszy raz robilam z ukladanymi owocami bo jakos osobiscie nie przepadam za takim zdobienie ale musze powiedziec ze podoabalo mi sie
icon_mrgreen.gif

srodek truskawki galaretka i smietana
w wierzch bita smietana
 

Załączniki

  • DSC01422.JPG
    DSC01422.JPG
    46.9 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Odebrany dziś o 6/30 . Kolegi narzeczona jest w szpitalu, chyba ucieszy się z jego wizyty
icon_smile.gif

 

Załączniki

  • IMG_0435.JPG
    IMG_0435.JPG
    408.9 KB · Wyświetleń: 0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
OOO matko!! Ja bym była zadowolona, na te kwiaty to ja się napatrzyć nie mogę!! No zazdroszczę i coż
dump.gif

Frędzelek brother super świetny!!

A ja bez kwiatow takiego
P3090095.JPG
 

Załączniki

  • P3090095.JPG
    P3090095.JPG
    25.3 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Mario, każdy jakieś zdolności ma
icon_smile.gif
Nie wszyscy palstyczne ale zapewne potrafisz coś lepiej niż inni - i ???
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lenka00

Member
Mar 8, 2010
1
0
0
Elka @ 31 Jan 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=234821Aha.... oto wkracza wielka inkwizytorka
icon_razz.gif


imamcia
nie-a... nie marnuje się, a bardzo dobrze się bawię

Margot
a bardzo proszę
icon_smile.gif

Jest potrzebna zwykla czekolada gorzka, wedlug originalnego przepisu jest potrzebny syrop glukozy, ale nie znalazlam nic podobnego u nas, więc korzystam ze sztucznego miodu 80 proc. czekolady i 20 proc. miodu (wazyc
icon_exclaim.gif
) Uzywając glukozy proporcie i technologia są takie same
Topimy czekoladę na parze. Nagrzewac do 51 C. Potem zdjąc z pary, odstudzic do 18 C. Potem nagrzac na parze do 32 C, jednoczesnie nagrac do 32 C miod. Czekoladę i miod zmieszac razem, wylozyc na zwyklą folię plastykową i zostawic w lodowce na okolo 24 godz. Potem wybrac, zostawic w temperaturze pokojowej na jakis czas. Odlamac kawaleczek masy, wymiesic. Najlepiej to robic w rękawiczkach, takich medycznych. No i potem lepic. Jest bardzo wazne przestregac wskazanej temperatury topienia czekolady. Jesli nie ma doswiadczenia w lepieniu, to warto potrenowac się z plasteliną - platek po platku i będzie rozyczka


Tego tortu nie pieklam sama, tylko ozdabialam. Prawda, na jubileuszu naszego teatru on wyglądal trochę inaczej, po perepetiach w samochodzie. Poprawilam i stal się ladniejszy
icon_smile.gif
Cudowne ozdoby z czekolady prawdziwa mistrzyni,podziwiam
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
a to robilam dawno temu
DSC00401.JPG
DSC01924.JPG
DSC01567.JPG
 

Załączniki

  • DSC00401.JPG
    DSC00401.JPG
    70.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC01924.JPG
    DSC01924.JPG
    48.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC01567.JPG
    DSC01567.JPG
    49.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
O tak, Elkę podziwiam za jej mistrzostwo w każdej dziedzinie a za ozdabianie szczególnie. Dużo można się od niej nuczyć albo czerpać inspiracje.

Granola, bardzo ładne i prawdziwie słodkie
icon_smile.gif
dekoracje (tzn. w rzeczywistości i w przenośni...)
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
podziwiam i pozytywnie "zazdraszczam", nasze próby udane coraz bardziej
 

Załączniki

  • Zdjęcia_0131.jpg
    Zdjęcia_0131.jpg
    317.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy