mexikana @ 4 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148080Tak Margarete, mamy swoje. Jedno drzewko (z niego sa najlesze wiscnie, bo smakuja dziecinstwem) przywiozlam jeszcze z babcinego ogrodka, druga, krolewska dostalam od mamy i tu kupilam czeresnie, ktora okazala sie wisnia![]()
Z trzech drzewek zebralismy trzy kg wisni, ale przedtem najedlismy sie do syta razem ze szpakami i sikorkami, tak, ze nie jest zle
Mexi no to masz super!Moze bede i ja miala szczescie i choc taka ilosc dostane na targu, czasem Holender przywozi. W ten piatek sie wybieram![]()
![]()
Margot @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148515Mexikana, a odlewałaś sok z wiśni?Bo mi to zawsze długo się smaży i jak dam miód to nawet jak są geste to robią się trochę znów mało geste
No troszku odlalam i dodalam do fruzeliny![]()
Po dodaniu miodu wisnie mialy idealna konsystencje i smakowaly tak, ze o maly wlos i nic by nie zostalo do pakowania , mmm... normalnie niebo w gebie![]()
Bardzo dziekuje za przepis![]()
illy @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148588Ja zakonczylam produkcje i ....... sa przepyszneMusze zrobic jeszcze jedna taka porcje bo znam siebie i meza, na dlugo nie wystarcza. A jakie beda dobre paczki z takim nadzieniem![]()
, oj tak ja paczki najczęściej z nimi robię albo powidłami śliwkowymi ,a czasami z tarta różą![]()
![]()
mexikana @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148592No troszku odlalam i dodalam do fruzeliny![]()
Po dodaniu miodu wisnie mialy idealna konsystencje i smakowaly tak, ze o maly wlos i nic by nie zostalo do pakowania , mmm... normalnie niebo w gebie![]()
Bardzo dziekuje za przepis
eee wiedziałam ,że jak doda się miód to będzie ok.![]()
No u mnie tez je kochają i ja zawsze muszę ciut pochować tak ,że nikt nie znajdzie bo by do pączków nie dotrwały![]()
Margot @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148602No u mnie tez je kochają i ja zawsze muszę ciut pochować tak ,że nikt nie znajdzie bo by do pączków nie dotrwały
Jak ja zaluje, ze u mnie nie ma lakomczuszkowMusze chowac tylko przed soba
a to przy stanie mojej pamieci w ogole nie jest trudne![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.