Smietanowe ciasto cynamonowe

dominique

Member
Lut 6, 2006
186
0
0
no to i ja bede probowac, tylko smietana <!--emoid:dump:--><!--endemo--> slodka czy kwasna???

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Dominique, na tym forum jest możliwosc edycji postów :lol:
Kocham cynamon, upiekę je w przyszłym tygodniu (w tym wyrobiłam juz normę pieczenia :mrgreen: )

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobiłam to ciacho w niedziele na impreze u kolegi- robi się błyskawicznie a jakie przepyszne wyszło :!:
icon_razz.gif
wszyscy się nim zachwycali ( już na początku imprezy co jest bardzo istotne bo później większość była pod wpływem ;) ) dziękuję za świetny przepis Sylwio :bussi:

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,964
326
83
Pyszne jest. Zniknęło w mig, a gość, który wg słów jego własnej żony nie jada słodyczy, zjadł zdecydowanie najwięcej kawałków :twisted:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
a ja właśnie robie to ciasto w formie muffinek :mrgreen: fota niedlugo ;)

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobione

ss2fo.jpg

wyglądaja smakowicie, nadzienie ze środka nie wylecialo a tego sie obawiałam ;)

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
:shock: :shock: :shock: :eek:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziękuję dziewczyny :bussi:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,952
6,369
113
Śliczne! Pięknie wyrosły. Już wpisałam do ulubionych, może i mnie takie ładne wyjdą. :mrgreen:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziękuję :oops: :banana: :mrgreen:

P.S.
Robiłam je oczywiście tak jak Syso ciasto czyli łyżka masy do każdego dołka, potem wszędzie po łyżeczce cukru z cynamonem, potem druga łyzka ciasta i wierzch posmarowany olejem i posypany cukrem

AgusiaH

Member
Wrz 20, 2004
3,054
1
0
ciastocynamon6ks.jpg

Pyszne ciasto Syso
icon_smile.gif

Ja robilam rowniez ciasto Bajaderki, ale niestety (co jest zreszta dosc dziwne ;) ) dwukrotnie mi wyszlo z zakalcem - ja obwiniam za to kruszonke z maslem w srodku ciasta.

To ciasto za to udalo mi sie koncertowo i bardzo szybko zniknelo. My uwielbiamy wszystko co cynamonowe.
Dziekuje za swietny przepis
icon_smile.gif

roggie

Member
Lut 14, 2006
1,142
0
0
A mi wyszlo troszke inne
icon_razz.gif
mam w domu chlopa co tylko je ciasta czekoladowe (ale cynamon uwielbia), dlatego co sie da modyfikuje na kakaowo-czekoladowo-kawowe. Dodalam do tego ciasta 2 lyzki kakao i okolo 1/4-1/2 naparu kawowego (ten napar stad, ze ciasto wydawalo mi sie starsznie geste, mikser ledwo sobie z nim radzil).

tak wyglda

_608122_n.jpg

zdjecie takie sobie. Bo i co tu fotografowac:p brazowe cos... ale mniejsza o zdjecia, poniewaz smak jest bosski!
icon_smile.gif
dziekuje za przepis
icon_smile.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
roggie świetny pomysł! najważniejsze że bardzo smakuje a nie to jak wygląda ;)

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Dziewczyny, piekne te Wasze ciasta, bardzo sie ciesze, ze Wam smakuje, a ten pomysl w formach muffinkowych bardzo mi sie podoba i skorzystam na pewno
icon_biggrin.gif

Basia_11

Member
Sie 24, 2005
415
0
0
Smietanowe ciasto cynamonowe

Bardzo dobre i efektowne ciasto. A roboty przy nim niewiele!
Wszystkimi kończynami podpisuję się pod tym opisem!!!
Ciasto jest świetne. Zrobiłam je w środę do zabrania - jechaliśmy na nieco dłuższy weekend do przyjaciół. Trochę się obawiałam czy nie będzie jakiejś wpadki, bo pierwszy raz je robiłam, ale okazało się genialne.
Zrobiłam je z małym urozmaiceniem - na dno blachy wylałam połowę ciasta zrobionego tak jak w przepisie a do drugiej części dosypałam kawy rozpuszczalnej i kakao (ktoś chwalił, że to dobrze smakuje).
Zrobiłam z podwójnej porcji, wyszła duża blacha.

Dziękuję za ten przepis i wszystkim polecam!
pozdrawiam
Basia

Basia_11

Member
Sie 24, 2005
415
0
0
Oj, chyba bede musiala upichcić
icon_smile.gif
w koncu mam teraz wakacje i duzo czasu na takie rzeczy!
Jeśli lubisz cynamon to z całą pewnością będziesz zadowolona z tego wypieku.
Ja mam zamiar zrobić to ciasto jutro - do jedzenia w podróży, w piątek wyjeżdżam z dziećmi do mojej Mamy, spędzimy 11 godzin w pociągu, będzie czym osładzać sobie życie:)

pozdrawiam
Basia

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy