Lud_
Member
- Maj 19, 2008
- 1,368
- 0
- 0
Joanno, jejku, dziękuję za ten przepis!
Ciasto naprawdę mi podeszło, całkowicie w moim typie
Ma pysznie chrupiącą skórkę i miękki, bardzo wilgotny środek. Nie za słodkie, zdrowe, sycące i po prostu bardzo smakowite - no super, super
Piekłam wczoraj wieczorem, najlepsze jest ciepłe, ale dziś również pycha.
Może komuś przyda się informacja, że w małej keksówce (ok 20 cm długości, ledwo się zmieściło) po godzinie patyczek był wciąż oblepiony surowym ciastem, więc piekłam dłużej, ok 80 min.
Dałam 3/4 szkl mąki białej, 1/4 pszennej razowej pełnoziarnistej i 1/2 orkiszowej. Dodałam jeszcze rodzynki i orzechy włoskie, ale na pewno nie będzie to ostatnia wersja tego ciasta, którą upiekę...
(Mam zdjęcie jako dowód rzeczowy, ale było robione o 5.45 rano i zdążyłam cyknąć tylko... dwa razy? bo padła mi bateria, więc nie oczekujcie zbyt wiele
)
Ciasto naprawdę mi podeszło, całkowicie w moim typie


Może komuś przyda się informacja, że w małej keksówce (ok 20 cm długości, ledwo się zmieściło) po godzinie patyczek był wciąż oblepiony surowym ciastem, więc piekłam dłużej, ok 80 min.
Dałam 3/4 szkl mąki białej, 1/4 pszennej razowej pełnoziarnistej i 1/2 orkiszowej. Dodałam jeszcze rodzynki i orzechy włoskie, ale na pewno nie będzie to ostatnia wersja tego ciasta, którą upiekę...

(Mam zdjęcie jako dowód rzeczowy, ale było robione o 5.45 rano i zdążyłam cyknąć tylko... dwa razy? bo padła mi bateria, więc nie oczekujcie zbyt wiele
