Cinka @ 20 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1422733Piecze się. Nie wiem czy nie przesadziłam ale prócz żurawin i jabłka dałam trochę rodzynek, kilka moreli pokrojonych, z garść daktyli i orzechów włoskich i jakąś resztkę płatków migdałowych. Reszta jak w przepisie. Zobaczyny co mi z tego wyjdzie
Cinko, co wyszło ? Czy załapiemy się na zdjęcie ?![]()
gosia @ 13 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660805Można je zrobić w całości z mąki orkiszowej pełnoziarnistej?Dałam pół kubka pszennej 650, reszta pełnoziarnista. Zamiast cukru dałam za radą Cinki nieco więcej suszonych owoców i łyżkę ksylitolu. Nam bardzo smakuje. Z jasną mąką wychodzi lżejsze w konsystencji. Myślę, że w wersji pełnoziarnistej wyjdzie bardziej sypkie, ale równie smaczne. Następnym razem zrobię.
Aceluna @ 13 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660822Dałam pół kubka pszennej 650, reszta pełnoziarnista. Zamiast cukru dałam za radą Cinki nieco więcej suszonych owoców i łyżkę ksylitolu. Nam bardzo smakuje. Z jasną mąką wychodzi lżejsze w konsystencji. Myślę, że w wersji pełnoziarnistej wyjdzie bardziej sypkie, ale równie smaczne. Następnym razem zrobię.Zrobiłam z mąki graham 1850. Dałam 2 łyżki jogurtu więcej, bi wydawało mi się zbyt suche. Wyszło bardzo dobre i nie było sypkie. Pycha.😃
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.