Cinka @ 6 Feb 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1504494Słoja nie znalazłam (to nie sezon ogórkowy...) ale jedna pani obiecała sprawdzić w innym punkcie i jak będzie to mi przywiezie, mam się tylko jutro albo po niedzieli dopytać![]()
![]()
Póki co nastawiłam w wielkiej szklanej misie, myślę że lepiej tak niż w garnku bo chyba kiszonek w metalowych się nie nastawia? Coś mi dzwoni że nie.
Dałam trochę więcej buraka i czosnku, mam nadzieję że to nie "grzech"
A może gdzieś w piwnicy masz garnek kamionkowy? Co do proporcji warzyw to też zdarza mi się nie trzymać tak ortodoksyjnie przepisu.
Doris, rób też.
Cinka @ 11 Feb 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1505234Skłamałabym gdybym napisała że mi smakujeale po dodaniu szczypty soli i pieprzu mielonego da radę wypić![]()
![]()
Drugi nastaw będzie w większą ilością buraka, bo ten ma niezbyt ładny kolorek - miałam jakieś blade te buraki
Cinko,
wydaje mi się, ze ten sok powinien jeszcze troche postac. Czy twój zrobił sie kwaskowy?
kasha @ 14 Jan 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1557899wyciągam, sezon się zaczął
Dobrze, że przypomnialas, trzeba koniecznie zakisic![]()
Vidarka @ 14 Jan 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1558009A te ukiszone i odcedzone warzywa wyrzucacie?A skąd, zjadamy jeto są przecież ukiszone warzywa , ja je polewam olejem lnianym i to już jest surówka albo jeszcze dodaje cebulke, jablko, pieprz i szczypte cukru.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.