- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sos Zbójnicki
Pół cebuli
Pół papryki czerwonej
Kilka pieczarek w zalewie octowej
1/3 szkl. keczupu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki wody
1/2 łyżeczki majeranku
Szczypta bazylii
Szczypta słodkiej papryki
czosnek
Szczypta pieprzu Cayenne
Pieprz czarny do smaku
3 łyżki oleju
masło
1.Na oleju z kawałkiem masła zeszklić pół drobno posiekanej cebuli wraz z majerankiem i szczyptą bazylii. Całość oprószyć mąką ziemniaczaną , wymieszać i rozprowadzić wodą. Dodać 2 łyżki sosu sojowego, 1/3 szkl keczupu i 1 łyżeczkę musztardy (nieczubatą). Wymieszać. Dodać szczyptę papryki słodkiej, szczyptę czosnku i pieprzu Cayenne. Doprawić czarnym pieprzem.
2. Do sosu dodać pokrojoną w kostkę paprykę i marynowane pieczarki w plasterkach.
Podawać na ciepło, idealny do mięs pieczonych i grillowanych.
SMACZNEGO
Żródło: Mi

Pół cebuli
Pół papryki czerwonej
Kilka pieczarek w zalewie octowej
1/3 szkl. keczupu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki wody
1/2 łyżeczki majeranku
Szczypta bazylii
Szczypta słodkiej papryki
czosnek
Szczypta pieprzu Cayenne
Pieprz czarny do smaku
3 łyżki oleju
masło
1.Na oleju z kawałkiem masła zeszklić pół drobno posiekanej cebuli wraz z majerankiem i szczyptą bazylii. Całość oprószyć mąką ziemniaczaną , wymieszać i rozprowadzić wodą. Dodać 2 łyżki sosu sojowego, 1/3 szkl keczupu i 1 łyżeczkę musztardy (nieczubatą). Wymieszać. Dodać szczyptę papryki słodkiej, szczyptę czosnku i pieprzu Cayenne. Doprawić czarnym pieprzem.
2. Do sosu dodać pokrojoną w kostkę paprykę i marynowane pieczarki w plasterkach.
Podawać na ciepło, idealny do mięs pieczonych i grillowanych.

SMACZNEGO

Żródło: Mi
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: