Stefania

roggie

Member
Lut 14, 2006
1,142
0
0
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0 <==== to jest link do przepisu na polewę Cinki
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Kacperek, ja robię tak: 2 łyżki mleka, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru, łyżka kakao. Zagotować w rondelku i polać ciasto
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
kacperek @ 15 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=540222z czego należy zrobić polewę?
roggie @ 15 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=540223https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0 <==== to jest link do przepisu na polewę Cinki
icon_smile.gif
Dziękuję Roggie
anbetung.gif
nie zauważyłam pytania.

kacperek @ 17 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=541596Cinka dziękuje za super przepis.
Czy to znaczy że smakowało? Jeśli tak to bardz mi miło - na zdrowie!
icon_biggrin.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Czy tyle masła jest konieczne
icon_question.gif
icon_redface.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Konieczne Ilona, to jest podstawa ciasta
icon_wink.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ale az cala kostka
icon_question.gif

gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

icon_mrgreen.gif


Do kremow tez mozna dac mniej niz w przepisie i wychodzą
fiesgrins.gif


P.S. tak, tak - kombinuje
icon_wink.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
No to możesz dać mniej - ale raz masy będzie też mniej, dwa - konsystencja juz nie ta i trzy, smak bardziej grysikowy.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ilona, kostka masła to 200 g, powiedzmy że duża blacha to jakieś 5x8 kawałków, 200/40= 5 g masła na kawałek. To tyle ile się nakłada na jedną kromkę chleba. Wcale niedużo. Dobrze liczę?
gruebel_2.gif
Poza tym, co Ty się masła boisz, masło jest zdrowe
icon_biggrin.gif
o witaminie A słyszalas?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Hyhyhy
icon_mrgreen.gif

Dzieki za wyliczenie
anbetung.gif

Ale chodzi o to, ze ja tłustych kremow nie lubie a jak tu tez idzie cala kostaka (jak do kremu) to moze mi &quot;nie podejsc&quot; ciacho
icon_wink.gif


O witaminie A słyszałam. Do szkoly musialam sie wszystkch wlasnosci i wlasciwosci kazdej witaminy uczyc (taki kierunek
icon_wink.gif
)
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
No to rób, o maśle nie myśl, i zajadaj- tutaj naprawde bardziej czuć kaszkę i kakao niż tłuszcz (wiem, bo Mama robi taką stefankę, tylko że na miodowych plackach).
bussi.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Kaszka manna za mna chodzi.
Z dzemem wisniowym.

Bede musiala cos wymyslic
gruebel_2.gif

icon_mrgreen.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
To masło wchłania się w kaszkę chyba bo wogóle nie jest wyczuwalne - tak że spoko
icon_wink.gif

Można dać go mniej ale za konsystencję wówczas nie odpowiadam
icon_smile.gif
może wyjść gęściejsza masa i problemy z rozsmarowaniem na herbatnikach mogą być... tak myslę.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
andy8
może więc dopisz tu swój przepis - mniej tłuszczowy, bo ważne jest czy inne składniki są w takich samych ilościach - czy odpowiednio czymś te 100 gr masła/margaryny coś zastępuje np większa ilość mleka...?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
Cinko mój przepis jest identyczny tylko masła lub margaryny mozna dac połowe,zrobie kiedys z cała kostka i zobacze czy jest róznica
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0