Izolda @ 24 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=969578Inga a spróbowałaś w końcu bez cynamonu?tak! nawet nie mialam. boski jak zwykle. jak sie moglabym tylko do czegos przyczepic, to do jablek, jakas kiepska odmiane kupilam.
Izolda @ 25 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=969815Jabłka odgrywają kluczową rolę w strudlu, bo ciasta to tam tyle co kot napłakał, u mnie tylko i wyłącznie z szarą renetą i bez cynamonu, a Tobie która wersja bardziej smakuje?ta i ta Izoldo. naprawde. wiem, ze jestem niereformowalna, ale to przez to, ze ten strudel jest taki boski.
Mihrunnisa @ 4 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1032827Właśnie się studzi mój pierwszy strudel. Niezadowolona jestem taki wielki gruby i krótki robal mi wyszedł nie to co Wasze a na dodatek podczas przenoszenia pękło mi na środku ciasto. Na dodatek zapomniałam cynamonu. Starałam się dobrze rozciągnąć ciasto. Poczekam aż ostygnie trochę i spróbuję.Mihrunniso nie zniechęcaj się proszę, dużo zależy od mąki, ja najczęściej robię z Lubelli, z tej mi się dobrze rozciąga, moje pierwsze strudle też nie były idealne, nawet teraz zdarza mi się, że coś nie wyjdzie przy przenoszeniu, a cynamonu nie dodaję, uważam, że nie pasuje do tego ciasta. Cieszę się, że spróbowałaś go zrobić.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia