Strudel z jabłkami

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Margot a propos pigwy, to mi przypomniałaś, że mam zachomikowaną resztkę nalewki z tamtego sezonu, to może tej pigwówki się napijecie zamiast wódki? A na pigwy to jeszcze trochę trzeba poczekać Margot, najlepsze są w październiku, ja w tamtym roku, to zerwałam takie nie do końca dojrzałe, bo bałam się, że ktoś przyjdzie i je opędzluje jak moje gruszki
icon_neutral.gif
. Mój T. uwielbia tą nalewkę, w tamtym roku robiłam troszeczkę na próbę, bo nie wiedziałam co wyjdzie, a w tym roku to on mnie prosi, żeby wszystkie pigwy przerobić na nalewkę
icon_mrgreen.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
O no tak. Jabłka mam, resztę prawie też, nie ma żadnego argumentu żeby nie upiec. Tylko waga ale ona pod szafą stoi i jej nie widać.
icon_mrgreen.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Przeczytalam wszystkie posty, sprawdzilam czy mam skladniki w domu i do dziela, nie powiem troche sie balam bo nigdy nie robilam takiej strucli, ba nigdy jej nie jadlam, rozciaganie okazalo sie swietna rozrywka i zaluje ze bylam sama w domu podczas robienia i nikt nie widzial mojej pracy, strach ma wielkie oczy bo nie ma tu nic skomplikowanego, kazdemu proponuje sprobowac, ciasto jest tak miekkie ze bez problemu sie rozciaga, nie wiem jeszcze jak smakuje bo siedzi w piekarniku, pozniej napisze a teraz foto relacja z fajnej zabawy
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
jakos dziwnie mi sie te zdjecia wstawiaja

P1020108.JPG

P1020110.JPG
 

Załączniki

  • P1020108.JPG
    P1020108.JPG
    169.6 KB · Wyświetleń: 5
  • P1020110.JPG
    P1020110.JPG
    159.9 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dlatego musze dac post pod postem
icon_smile.gif
mam nadzieje ze nikomu to nie przeszkadza

P1020112.JPG

P1020113.JPG
 

Załączniki

  • P1020112.JPG
    P1020112.JPG
    163.8 KB · Wyświetleń: 5
  • P1020113.JPG
    P1020113.JPG
    166.4 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Martynko gratuluję, wspaniale Ci się udał
daumen.gif
, jak patrzę na Wasze strudle, dochodzę do wniosku, że jestem jakaś lewa, bo mi na początku taki ładny nie wychodził, ale prawdą jest, że musiałam przetestować kilka rodzajów ciast nim trafiłam na to, z którego tak się fajnie rozciąga.

Martynko czekam z niecierpliwością na wrażenia z degustacji
icon_smile.gif
.
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
juz po degustacji, rewelka
icon_smile.gif
dziekuje za przepis, mialysmy wlasnie ulatwiona sprawe bo podalas nam przepis na super latwo rozciagajace sie ciasto, jadlam gorace prosto z piekarnika bo nie moglam sie doczekac, super! fajnie wyglada i tak inaczej sie robi, dzieki raz jeszcze
anbetung.gif


P1020119.JPG

P1020125.JPG
 

Załączniki

  • P1020119.JPG
    P1020119.JPG
    167.2 KB · Wyświetleń: 5
  • P1020125.JPG
    P1020125.JPG
    169.7 KB · Wyświetleń: 5
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
pyszniutki i im dluzej stoi tym smaczniejszy, juz prawie nie ma, zostal kawaleczek na jutro zeby sprawdzic jaki bedzie,Izoldo pisalas ze warto poczekac do jutra wiec ok chociaz ciezko sie powstrzymac
lecker.gif
samanto dziekuje, super ze sie podoba, pozdrawiam
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Martynko najlepiej to mi smakuje taki po pobycie w lodówce przez noc
lecker.gif
, ale ja jestem dziwna, lubię wszystkie ciasta po leżakowaniu w lodówce.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Mam całe wiadro jabłek z działki i to z całą pewnością nie są renety ani antonówki tylko coś pysznego , słodko - winne i soczyste. Pewnie nie bardzo nadaje sie do tego strudla ale mam ich tak dużo że zaryzykuję. Napewno wytrzymają do soboty.