Surowka z brokulow
Proporcje raczej dowolne
2 brokuly z lodygami
1 srednia marchewka
troszke posiekanej czerwonej kapusty (niekoniecznie)
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki winnego octu
1 zabek posiekanego czosnku
2 lyzki cukru
1 lyzka lagodnej musztardy (Dijon jest dobra)
1/2 lyzeczki zmielonego pieprzu
sol do smaku
mozna dodac drobiutko posiekany koperek lub pietruszke.
Lodygi brokulowe obrac i zetrzec na grubej tarce, tak samo zetrzec marchewke. Rozyczki podzielic na malutkie czastki, wszystko razem wymieszac, dodac kapuste i zalac sosem jogurtowym. Zostawic na conajmniej godzine do przegryzienia.
Proporcje raczej dowolne

2 brokuly z lodygami
1 srednia marchewka
troszke posiekanej czerwonej kapusty (niekoniecznie)
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki winnego octu
1 zabek posiekanego czosnku
2 lyzki cukru
1 lyzka lagodnej musztardy (Dijon jest dobra)
1/2 lyzeczki zmielonego pieprzu
sol do smaku
mozna dodac drobiutko posiekany koperek lub pietruszke.
Lodygi brokulowe obrac i zetrzec na grubej tarce, tak samo zetrzec marchewke. Rozyczki podzielic na malutkie czastki, wszystko razem wymieszac, dodac kapuste i zalac sosem jogurtowym. Zostawic na conajmniej godzine do przegryzienia.
