- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
pol kg sliwek suszonych bez pestek(kalifornijskich)
2 lyzki cukru
1-2 szklanki wody
Gotowac na malym ogniu,az sliwki sie b.zmiekna a woda czesciowo odparuje(ok.20 min)
1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac w 1 szklance wody i wlac do sliwek-zagotowac krotko.Dosmaczyc cukrem w razie potrzeby.
Gotowe.
Lekko przestudzic,podawac polane mlekiem,kremowka,sosem waniliowym czy z lodami.
2 lyzki cukru
1-2 szklanki wody
Gotowac na malym ogniu,az sliwki sie b.zmiekna a woda czesciowo odparuje(ok.20 min)
1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac w 1 szklance wody i wlac do sliwek-zagotowac krotko.Dosmaczyc cukrem w razie potrzeby.
Gotowe.
Lekko przestudzic,podawac polane mlekiem,kremowka,sosem waniliowym czy z lodami.