Sviskegrot-norweski kisiel sliwkowy

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,468
0
0
pol kg sliwek suszonych bez pestek(kalifornijskich)
2 lyzki cukru
1-2 szklanki wody

Gotowac na malym ogniu,az sliwki sie b.zmiekna a woda czesciowo odparuje(ok.20 min)

1 lyzke maki ziemniaczanej rozmieszac w 1 szklance wody i wlac do sliwek-zagotowac krotko.Dosmaczyc cukrem w razie potrzeby.
Gotowe.

Lekko przestudzic,podawac polane mlekiem,kremowka,sosem waniliowym czy z lodami.

 

asieja

Member
Kwi 22, 2008
799
0
0
fajny przepis
i taki oryginalny, bo przecież w sklepie nie znajdziemy śliwkowego kisielu
icon_mrgreen.gif

spróbuję z części porcji jak tylko kupię śliwki
 

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,800
1
0
często robię sama kisiel, chyba, że kupię ananasowy w biedronce
icon_mrgreen.gif
, ale na śliwkowy nie wpadłam, rewelacja, bo uwielbiam smak suszonych śliwek! Dzięki!
lecker.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy