Świąteczna strucla orzechowa

pepsi

Member
Mar 17, 2007
321
0
0
i jeszcze jedno, jak robicie z makiem to co do niego dodajecie? tzn. chciałabym zrobić z gotową masą z puszki czy muszę do niej dodać np jajka? a jeśli zdecyduję się na mielony mak dostępny w sklepie to jak go przygotować?
 

lesia1

Member
Maj 25, 2007
20
0
0
IMG_0098.jpg
IMG_0100.jpg
Bardzo dobre ciasto. To moje pierwsze drozdzowe w zyciu
icon_redface.gif
. A to nadziecnie jest pyszne. Do nadzienie dodalam amaretto . Bo mi sie gdzies rum zapodzial. Na szczescie do czasu robienia lukru juz go znalazlam. Ilukier tez super, to polaczenie cytryny z rumem, mniam.
 

Załączniki

  • IMG_0098.jpg
    IMG_0098.jpg
    61.5 KB · Wyświetleń: 2
  • IMG_0100.jpg
    IMG_0100.jpg
    75.5 KB · Wyświetleń: 2

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,407
3,709
113
Lesiu, trudno uwierzyć, że to pierwsze w życiu drożdżowe strucle. Są piękne! Masz talent!
icon_smile.gif
mniam.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Bea, słodka śmietanka, zaraz poprawię
icon_smile.gif
A co do procentów to wystarczy 12 lub 18 % ale kremówka tez jest dobra, śmietana ma nawilżyć masę po prostu.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
dziekuje bardzo Dziuniu!
koniecznie musze ten przepis wyprobowac, bo maz to uwielbia
icon_biggrin.gif

(tutaj to nazywaja 'warkocz rosyjski'
icon_lol.gif
)
 

pepsi

Member
Mar 17, 2007
321
0
0
Dziuniu, chciałam Ci z całego serca podziękować za ten przepis. Upiekłam dziś strucle orzechowe, które wyglądają jak z cukierni. Po prostu śliczne i pyszne. Zrobiłam także Twój makowiec i w smaku super a nad wyglądem muszę jeszcze popracować następnym razem, bo mi pękł w jednym miejscu. Tak czy inaczej jak na pierwszy raz wszystkie strucle wyszły wspaniale. Dziękuję Ci bardzo raz jeszcze i życzę Wesołych Świat.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Dziękuję za życzenia i rónież życzę Wesołych Świąt
icon_smile.gif
Cieszę się że strucla smakuje i udaje się bardzo dobrze
icon_smile.gif
Ja w tym roku jej nie robiłam, tzn. struclę z tym nadzieniem zrobiłam ale z ciasta duńskiego wg rogalików marcińskich Bajaderki, wyszło pysznie
mniam.gif
w dodatku jedna była z nadzieniem marcepanowym i ta smakowała najbardziej
icon_smile.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Biorę się za tłuczenie orzechów, więc wyciągam przepisik
weihnachtsbaum.gif
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
DZiuniu . przepraszam że znowu pytam ale zastanawiałam się czy mozna do strucli nałozyć jabłek własnej roboty uprózonych i zamknietych w słoiczkach ???