Szarlotka Henryk

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Olej i ocet wlewam jak już wszysto gotowe. Szybko i krótko mieszam i juz. Jak dodasz tłuszcz zbyt wczesnie to upadnie.


Ciesze się ze znowu komus smakowało. Robiłam kiedys bez bezy a dałam bitą smietane... też dobre :mrgreen: Kiedys polałam czekolada i nie powiem smakowite :mrgreen:
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
mnie lopatologicznie trzeba objasnic
czy po przelozeniu biszkopta masa budyniowa sie wklada jeszcze raz calosc do piekarnika do zasuszenia tej pianiki kokosowej ?
nie rozlata sie ?
ojej i nie przesiaknie na ciapaje ten biszkopt
a w tej temp 120 ile czasu trzeba trzymac?
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Iguana potrzebna na gwałt :mrgreen:
 

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
sylion, po przelozeniu biszkopta, wsadzic go trzeba jeszcze do piekarnika coby sie ta pianka upiekla, nie rozlata sie i nic cie za bardzo nie przesiaknie, dolny biszkopt jest przyjemnie wilgotny ja ta beze trzymalam 15 min w temp 175 stopni
icon_smile.gif
i to wystarczylo
icon_smile.gif
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
ruzia
kawa
dziekuje bardzo buziaczki
icon_smile.gif
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
ciasto jest pyyyyyycha
monsz sprobowal kawalek i z wypchana buzia wyszeptal "boszzz jakie pyszne" 8) a jak sie jeszcze dowiedzial ze to stad to od wczoraj mam przyzwolenie na internet 8) :banana: bez rzempolenia
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
brawo sylion


wspanialego pieczenia z nami ;) :cheers: :cheers:
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
Znowu zrobilam - jak ja sie uwezme na jakies ciasto topieke i pieke do znudzenia - :dump:

mam pytanie mozna zamiast bezy smietane kremwke ciapnac? :roll:

ot goopia - Iguana wlsnie wyzej o tym pisala - ok t u mnie bedzie tez ze smietana :mrgreen:
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
ja tez bede znowu robila :mrgreen:
 

silencia

Member
Wrz 13, 2004
814
0
0
noooo..... ja robiłam jakis czas temu i zapomniałam dodac opini
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

jest pyszneeeeee.......... ale podobnie jak BeacieSz biszkopt mi nie wyrosł
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

ale mimo to.... ciasto bardzo dobre
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Przymierzam się do tej szarlotki i przymierzam. Już przepis na pamięć znam.
A powiedzcie mi ile jabłek na ten kompot gotujecie, bo albo ślepam, albo nie napisane. Z kilograma?
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
O dzięki Asiko, już prawie miałam syndrom. :mrgreen:
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
:oops: sorry kobitki zabiegana jestem okropnie
Dobrze ze już wam Ruzia i reszta pomogły - nie ma jak wypróbowane ciastoróbki :mrgreen:
Tylko przez was mam ochote na ciasto a nie spałam prawie od tygonia :dump: skończy sie na mufinach chyba :cheers:
Bardzo sie ciesze że wam smakuje
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
i ja zrobilam sławietnego henryczka ;)

narobilam sie po łokcie. wyjątkowo szlo mi pod gorke z tym ciastem.
biszkopt robilam z tego przepisu, ale nie wyrosl
icon_sad.gif
upieklam nowy, tym razem niezawodny, z przepisu na ananasowy torcik anusiaczka.

ale rodzince ciasto smakowalo dla mnie ta beza za bardzo słodka jest :/ ale to kwestia smaku ;)

a tak poza tym to robilam z renklod. trza bylo jakos kosz tych sliwek zutylizowac ;) i ten przepis jak najbardziej sie do tego nadaje
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Zrobilam....i u mnie wstretny budyn nie zastygl do konca........ :evil: :evil:

Pewnie wina tutejszego budyniu, ktory robi sie na zimno :roll: :roll: :roll: ...czy dobrze dedukuje : :dump: :dump: :dump:

P.S......w smaku pyszne, maz zjadl lyzka z blaszki
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Skoro budyń jakis sfiksowany to moze go zastapic mąka ziemniaczaną i waniliowym cukrem ?

Ciesze sie ze smakowało
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
No racja Iguano- sprobuje zrobic sama budyn na bazie soku..... :mrgreen:

W najblizszym czasie ponowie proby i zdam relacje :mrgreen:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy