A czemu/komu szarlotka zawdzięcza swój przydomek?
mojemu tacie, który pochłania ja w wielkich ilościachs zczególnie jak się odchudza bot wierdzi ze prawie wcale nie ma kaloriiOczywiście przesadza bo ma sporo cukru ale tłuszczu prawie nic więc w jakims sensie jest dietetyczna.
Budyń moze być jakikolwiek byle był jasny ale z bananowym wychodziło najsmaczniejsze dlatego tak napisałam. Mysle ze nawet malinowy by sie nadał bo kolorek nieco zmieni ale nie jakos sztucznie więc bedzie dobre
Wersje z brzoskwiniami tez kiedys jadłam i mi anwet pasowała ale jakos nie było okazji sprawdzić. Mnie zwykle się zachciewa tego ciasta w sezonie jabłkowym albo zima kiedy mam w słoikach kompot gotowy i on taki odstany nabiera smaczkuTylko trudno trafic na jabłka nadające sie na kompoty.
Kompot już się gotuje u mnie. Bajaderko, ja myślę, że litr płynu ma być, no może trochę mniej, bo z jabłek jeszcze potem ten sok wycieknie. Ja ugotuję na 3 szklankach płyny ten budyń, tak myślę. I co Ty na to Iguaniu?Tak bedzie OK bo jabłka jeszcze puszczają sok. Duzo zalezy od gatunku ale na ogół tak sie zachowują.
Bajaderko a jabłek nie trzeba dusic wystarczy zagotowac w wodzie z cukrem i juz kompocik gotowy - tak jak zwyczajnie do wypicia.
Bajaderko a jabłek nie trzeba dusic wystarczy zagotowac w wodzie z cukrem i juz kompocik gotowy - tak jak zwyczajnie do wypicia.No dobra, to nie bede ich dusic, tylko ugotuje![]()
Ale chce sie upewnic co do ilosci plynu - czy ma byc tyle co do gotowania "normalnego" budyniu, czy mniej, zeby wyszedl gestszy?
Bajaderko, ja już zrobiłam. I jak mówiłam już, dałam trzy szklanki płynu i potem wymieszałam z jabłkami i taka gęstość fajna była. Teraz muszę czekać aż zastygnie, do jutra. I jak tu wytrzymać?Cierpliwie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.