Tarta cytrynowa

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Margot @ 9 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=736723to teraz już nie wiem ,którą robić ....
Margot, zrób dwie... jedną dla mnie, opiszę Ci bardzo dokładnie jak smakowała
icon_mrgreen.gif
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,384
3,670
113
Tak jak obiecałam, jedno krzywe zdjęcie:

tarta_cytrynowa_z_mascarpone1.jpg

Smakuje lepiej, jak wygląda...
icon_smile.gif

Taki miniaturowy serniczek, bardzo cytrynowy i orzeźwiający.
mniam.gif
 

Załączniki

  • tarta_cytrynowa_z_mascarpone1.jpg
    tarta_cytrynowa_z_mascarpone1.jpg
    16.4 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
robię dzisiaj na spodzie z wiejskiej tarty. będzie na jutro
fiesgrins.gif
bo na dzisiaj planuje jakieś jagodowe Bajderki na pewno (no borówkowe ..
icon_rolleyes.gif
) i jakiś pudding z t
tapioki wyczaruję z jakąś fioletową polewą
icon_razz.gif


będzie 400ml smietany bo mam opakowania po 200ml
icon_wink.gif
powino być w porządku, nie ?
no i w tortownicy bo nie mam do tarty typowej.
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Zrobiłam dzisiaj.
Będzie na jutro.

troche się boję bo nie ścieła się całkowicie po 15 minutach. a że musiałam koniecznie wyjść to zostawiłam już w wyłączonym piekarniku i tak się wystudziła.
niby nie jest już płynna, ale ten środek b. delikatny. dotknęłam palcem i ślad został
cry_1.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
olcieek @ 12 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=737643Zrobiłam dzisiaj.
Będzie na jutro.

troche się boję bo nie ścieła się całkowicie po 15 minutach. a że musiałam koniecznie wyjść to zostawiłam już w wyłączonym piekarniku i tak się wystudziła.
niby nie jest już płynna, ale ten środek b. delikatny. dotknęłam palcem i ślad został
cry_1.gif
Bo ta masa się nie ścina tak jak serniki. Jest niesamowicie delikatna. U mnie była w formie puszystej pianki. Ja po 16 minutach wyjęłam z piekarnika i jak tylko przestygła, siup z nią do lodówki.
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
strasznie cienkie xD a wydawało sie że tej masy tak dużo jak wlewałam do tortownicy
icon_wink.gif
a wylądowała właśnie w niej bo nic innego okrągłego ni mam.
mam zamiar posmarować śmietaną kremówką .. zdam jutro relacje.
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
No kurczę, to nie wiem co się stało że wyszło cienkie. U mnie była prawie pełna tortownica. W trakcie schładzania, tak jak by ubyło masy. Siadła odrobinę, ale i tak było dość wysokie. Ja końcówkę tarty też podałam sobie z bita śmietaną (dzięki Joanno za pomysł). Zdecydowanie, jeszcze lepiej smakuje z dodatkiem śmietany.
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Nie wątpię - wygląda ślicznie. Chciałabym umieć robić ładne zdjęcia, i ładne tarty.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: