Tarta cytrynowa

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Będzie pycha
fiesgrins.gif

nie ma co się bać tak jak ja
icon_wink.gif


a Twoja była ścięta po tych 10minutach ?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,384
3,670
113
Z malinami:

tarta_cytrynowa_z_malinami1.jpg

Proporcje masy - 330 ml kremówki, ok. 300 ml mleka skondensowanego słodzonego (dwie tubki), sok z trzech cytryn, otarta skórka z jednej cytryny
 

Załączniki

  • tarta_cytrynowa_z_malinami1.jpg
    tarta_cytrynowa_z_malinami1.jpg
    78.5 KB · Wyświetleń: 2

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,983
479
83
Zrobilam zgodnie z przepisem umieszczonym na pierwszej stronie. Masa cytrynowa wyborna! Degustacja jutro
icon_smile.gif
 

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,983
479
83
Juz po degustacji. Tarta super. Masa wspaniala, chociaz moglaby byc mniej slodka. Do polaczenia spodu ciasteczkowego z masa nie mam zastrzezen. Tarte wyjelam ok 3 godz przed podaniem i chyba zle zrobilam, bo ciazko sie ja kroilo. W dodatku spod miejscami byl dosyc mokry i mialam problem, zeby niektore kawalki wyjac z formy na talerzyk. Na pewno do powtorki i pewnie pokombinuje z innymi spodami. Dzieki!