- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Tarta warta grzechu szczególnie ze względu na połączenie kremowego serka z
kwaskowatymi owocami.Jeżyny można zastąpić malinami.
Przepis na formę o średnicy ok.27 cm
Ciasto kruche z połowy składników z przepisu poniżej:
http://cincin.cc/index.php?showtopic=10005
Nadzienie:
-250 g mascarpone
-3 jajka
-2 łyżki cukru
Dodatkowo jeżyny ok.30 dkg
Spód podpiec na ślepo ok.15 minut w 200 stopniach.Na podpieczony spód wyłożyć
jeżyny i zalać zmiksowanym z jajkami i cukrem mascarpone.Piec w 180 stopniach
ok.20-30 minut aż masa się zetnie i zarumieni,a nóż włożony w środek masy
będzie po wyjęciu czysty.
EDIT: Poprawiłam ilość cukru z łyżeczek na łyżki
kwaskowatymi owocami.Jeżyny można zastąpić malinami.
Przepis na formę o średnicy ok.27 cm
Ciasto kruche z połowy składników z przepisu poniżej:
http://cincin.cc/index.php?showtopic=10005
Nadzienie:
-250 g mascarpone
-3 jajka
-2 łyżki cukru
Dodatkowo jeżyny ok.30 dkg
Spód podpiec na ślepo ok.15 minut w 200 stopniach.Na podpieczony spód wyłożyć
jeżyny i zalać zmiksowanym z jajkami i cukrem mascarpone.Piec w 180 stopniach
ok.20-30 minut aż masa się zetnie i zarumieni,a nóż włożony w środek masy
będzie po wyjęciu czysty.


EDIT: Poprawiłam ilość cukru z łyżeczek na łyżki
Ostatnią edycję dokonał moderator: