Pewnie, że możesz bez rodzynek.
Upiecz spód, wtedy na bank nie będzie zakalca. Odwagi
dzieki kamila, wlasnie lece do kuchni zaczynam tarte numer 2...
Pewnie, że możesz bez rodzynek.
Upiecz spód, wtedy na bank nie będzie zakalca. Odwagi
dzieki kamila, wlasnie lece do kuchni zaczynam tarte numer 2...
czy mozna bez rodzynek, czy toswietokradztwo przepisu?
no i czy mi po wczorajszym niezbyt udanym wystepie sie ta tarta uda?Ja nie jadam rodzynek więc i do tej tarty też nie dodaję. Za to siekam w kosteczkę mo rele suszone i potem tak samo, jak rodzynki moczę w alkoholu.
A ta tarta jest świetna i mnie się zawsze udaje.
Nie podpiekam spodu, ale jeśli ma Ci to pomóc psychicznie przezwycięzyc strach tartowy to popiecz
ewa
lidqa @ 17 Jan 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=55379Bo wy za ta granica wszystko macie odwrotnie! u nas ricotta czy inne takie są drogie za to twarogu ile chcesz. A ci twarogu szkoda a ricotte masz zawsze w lodowce..........Chyba trochę jesteście w błędzie, jeśli chodzi o ricottę. Od kiedy jest dostępna w Polsce, to całkowicie się na nią przestawiłem i nasz tradycyjny twaróg przestał mi smakować. Ale nie stać mnie na Galbani, którego ceny w Polsce są takie jak we Włoszech, lecz wielkość portfeli mniejsza. Jednak każdy kto kupował ricottę na wagę we Włoszech na zbyt długo się do Galbani nie przywiąże. To są po prostu produkty przemysłowe.
A w Polsce tym czasem powstały dwie wytwórnie serów typu ricotta, które znacznie wyżej cenię niż rzeczone importowane. Pierwszy to powszechnie spotykany w Poznaniu i zachodniej Polsce Ser Wiedeński typu ricotta produkowany przez Ceko z Żelazkowa we wschodniej Wlkp (w Warszawie w poznańskich delikatesach Piotr i Paweł w Blue City, czy w Jankach). Drugi zaś to Ser typu Capri produkowany przez OSM Sierpc, który spotykam i w Warszawie i w OIsztynie, gdzie pracuję.
Pozdrawiam,
Wlodek z Poznania
AR 156 1.6, 75 1.8 carb.'85, Giu116 1.6'80
IK@R Memb. #1094 www.cuoresportivo.pl
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.