Tarta z waniliowym kremem

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
JotHa, jest pierwsza w kolejce na najbliższy weekend poświąteczny, jak juź śladu nie będzie po mazurkach i sernikach.
icon_smile.gif
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Obawiam się, że one też są mało wyrafinowane....
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
JotHa-jak już założysz ten klub, to bardzo proszę"nie zapomnij o mnie"
icon_eek.gif
 

migotka89

Member
Kwi 1, 2008
26
0
0
Wczoraj upieklam to ciasto i mam mieszane uczucia... sam spod byl pyszny, ale masa mi nie pasuje.. Choc jak postalo w lodowce przez noc to sie zrobilo o niebo lepsze. Moze to dlatego ze ja za masami nie przepadam
icon_wink.gif
W najblizszym czasie mam zamiar zrobic raz jeszcze
icon_smile.gif
Oto zdjecia (mam nadzieje ze uda mi sie dodac heh):
P1013771.JPG
P1013773.JPG
 

Załączniki

  • P1013771.JPG
    P1013771.JPG
    170.7 KB · Wyświetleń: 3
  • P1013773.JPG
    P1013773.JPG
    123 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bilis1

Member
Lis 20, 2007
16
0
0
Dosc często spotykam w polskich receptach, že naležy zagniesc ciasto i zawsze jakos nie bylo jasne. Dzis odwažylam się spytac. Czy to robi się rękoma - ot tak bierze się wszystko z kolei do misy i zagniata się ? Czy ma się na mysli, no nie wiem, porąbac nožem czy malakserem albo utrzec szybko palcami i zagniesc w kulę? Pszepraszam za glupiė pytania, može wszystkich rozsmieszę, ale myslę že to ma znaczenie. Zawsze myslalem, že od rąk ciasto jak i nagzrewa się, a to jakby i niedobrze. To pewnie zmiksowac? W niemieckich jest podobnie zuknetten, to wszystko mixuje się. Dziękuje. Pozdrawiam. Nika.
 

ewi28

Member
Gru 14, 2009
1
0
0
Witam,ja tu nowa
wink.gif

już zdążyłam upiec kilka razy tę tartę,
jest boska
icon_biggrin.gif
)))

tylko ja robiłam bez piany, a krem posypywałam tartymi orzechami lub czekoladą. SUPER !!!
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
robilam w sobote, wierzch posypalam posiekanymi orzechami.
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Alez Cie smakowicie naszlo, ustawie ja w kolejce do szybkiego zrobienia
icon_wink.gif
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Dlugo nie piekłam i chyba odreagowuję.
icon_mrgreen.gif

Przyznam się, że akurat tutaj dokładam więcej białek, bo jestem bezozerca.
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Jesiennie jest, to i czas na tartę.
icon_wink.gif

Zrobił się jakis pęcherz powietrzny w masie, co nie przeszkadza w smaku.

bl_tarta_wanilia1a.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy