Torcik serowy bez pieczenia

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dręcz mnie dalej - ja od dzis sie miałam odchudzać :cry:
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,704
113
Oto on:
dscn0857aif5.jpg
Och, jaki BYŁ śliczny!
 

aaricia

Member
Sie 7, 2006
1,017
0
0
Joanno! Dzięki za przepis! Wczoraj przygotowałam torcik dla mojego męża, na urodziny.
Wyszedł przepyszny, robiłam go w troszkę mniejszej foremce w kształcie serduszka (szerokość serca 26 cm) i masy serowej było tak dużo że wyszły mi jeszcze dwa desery, które wpakowałam do szklanek
icon_smile.gif

Na wierzch położyłam brzoskwinie i zalałam galaretką - w moim pierwotnym pomyśle były maliny i bardziej czerwona galaretka (ta której użyłam okazała się jakaś amarantowa).
Do dekoracji użyłam karmelowych niteczek (to mój fijoł - większość deserów ozdabiam tymi niteczkami).

Sernik właśnie przeszedł do historii. To jest najlepszy dowód uznania dla tego przepisu.


A oto jak walczyłam z sernikiem (nawiasem mówiąc, aparat na stałe zadomowił się w kuchni odkąd buszuję po cincinie
icon_smile.gif
)


Nudge_copy.jpg
 

Załączniki

  • Nudge_copy.jpg
    Nudge_copy.jpg
    94.5 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,704
113
Aaricio - niezwykle uroczy ten Twój torcik, a karmelowa pajęczyna nadała mu dodatkowo luksusową i finezyjną otoczkę!
Cieszę się, że smakował i uświetnił jubileuszową uroczystość!
Następnym razem spróbuj sernika kawowego - jest zupełnie inny, ale na pewno się w nim zakochasz...
icon_smile.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Aarciu, śliczne zdjęcia. Karmelowe nitki- powalają na kolana (ja się nadal boję robić).
Nigdy nie lubiłam fotorelacji z przygotowywania potrawy, ale Twoja jest super. Czekam na kolejne.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Aarciu prześlicznezdjecia! takie fotostory prosze do każdego wypieku! :D
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Przepyszn ten sernik! takiego smaku, takiej konsystencji szukałam! Bardzo dziekuję.
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorotus76

Member
Lut 24, 2007
55
0
0
Zrobiłam i ja, bardzo, bardzo smaczny
mniam.gif

Jednak była mała modyfikacja: cukru 200 g, a nie 250, i zamiast jogurtu smietana, bo mi łobuzy w domu wyjadły
denknach.gif


Świetny przepis, najwazniejsze że nie ma w sobie nic z gumowatości serników sklepowych
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • 100_7016.jpg
    100_7016.jpg
    323.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_7036.jpg
    100_7036.jpg
    596.8 KB · Wyświetleń: 0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,704
113
Dorotus, ślicznie wygląda Twój serniczek ! Zapachniało latem, słońcem i wakacjami!
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,704
113
Alutka @ 20 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=471845Kto wie jak mozna zrobic te nitki karmelowe?
Pajęczyna z karmelu

Przepis Rafała Włudyki z książki "Desery wykwintne a nawet wyrafinowane"

cukier kryształ 200 g
glukoza 50 g
woda 70 g
Wszystkie składniki połączyć w naczyniu i zagotować do temperatury 155 stopni. Po zdjęciu z ognia naczynie schłodzić w zimnej wodzie przez 30 sekund. Pajęczynę formować z karmelu za pomocą widelca.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: