Evalill @ 23 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=924716Joanno, a gdybym chciała zrobić ten torcik w tortownicy 26cm, to o ile zwiększyć ilość składników? Z półtorej porcji byłoby dobrze? Masz większe doświadczenie niż ja i dlatego pytam o radę.
Żeby zachować proporcje, wystarczy zwiekszyć ilośc składników o 30%.![]()
Joanna @ 18 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=934299Ewidentnie winę ponosi ser - był zbyt chudy. Do tego typu serników powinien mieć co najmniej 24% tłuszczu.a jakiej firmy ty kupujesz ser? a co ze śmietaną? może lepsza byłaby 30%? albo 24%?
Joanna @ 19 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=934733To jest ser, którego używam do serników typu cheesecake:
http://www.starco.stargard.pl/download/delfiko_nat.jpg
Ten sam producent, ale pod marką Tesco:
http://www.tesco.pl/dyskontowe-ceny/nowe-m...ND/duze/001.jpg
Co do śmietany, moim zdaniem gęsta "18" lub "22" wystarczy.DELFIKO U MNIE NIE WYSTEPUJE A PO TEN Z TESCO WYBIORE SIE SPECJALNIE DO WARSZAWY. NIE WIEDZIALAM ZE SPRAWA SERA AŻ TAK SIE SKOMPLIKUJEW SERNIKU GAZETOWYM UZYWAŁAS CHYBA Z LIDLA SERA, MOZE TYM SIE ZASUGEROWAŁAM ZE MIAL ON 3 % TŁUSZCZU
I KUPILAM WŁASNIE TŁUSTY 7 %.
samanta @ 20 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=935046A co mam jeszcze kupić do tego sernika na weekend? Żebym potem nie latała po mieście z obłędem w oczach i pustką w koszyku!Wklepałam go do Niewypróbowanych, więc możesz zobaczyć:![]()
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=935237
monka_25 @ 20 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=935076DELFIKO U MNIE NIE WYSTEPUJEŚmietankowy serek ma jeszcze w ofercie Biedronka pod marką Zielona Łąka, tylko trzeba patrzeć na producenta. Jeśli to Starko - jest OK. U mnie niestety jest to teraz inny producent, a w składzie dodatkowo jakieś stabilizatory.
Dodam jeszcze na marginesie, że staramy się nie używać Caps Locka, bo niewygodnie się go czyta.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.