Hichotka @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639596bo ja kocham serniki tylko te bez spodów
Mam tak samo.
Spody zawsze mamie oddaje![]()
olcieek @ 20 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639946No chyba, że ktoś ma wypróbowany sernik, który się udaje, smakuje jak sernik, nie opada i idealnie nadaje się na święta ?
Jakieś inny przepis mam wypróbować ?BeataSz kiedyś w tym wątku pisała, że robi bardzo dobry sernik z rodzynkami, zerknij na przepis:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2606&hl=sernik
Może ten Ci będzie bardziej odpowiadać.![]()
olcieek @ 21 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640461Czy jak mam ten ser Piątnicy to już nie dawać mascarpone tylko ciapnął cały kilogram owego serka ?
A w ogóle jak to jest z tym serkiem Delfiko ?
Używałyście go jako substyt tego mascarpone ?Ja bym już mascarpone nie dawała, tylko zrobiła z samego serka Piątnicy.
Delfiko używam jako substytut amerykańskiego cream cheese'a, czyli philadelphii w sernikach typu nowojorskiego.
Mascarpone jest bardziej tłuste i bardziej kremowe. Całkiem dobre i niedrogie jest w Lidlu. Polskiej podróbki nie polecam.
olcieek @ 21 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640490Nie nadaje się pod rodzynki - trudno będzie bez.Wcale nie napisałam, że się nie nadaje!
Dodawałam już do niego różne różności ( między innymi - suszone żurawiny), więc i rodzynki na pewno mu nie zaszkodzą.
Trzymam kciuki za powodzenie !
Ilona @ 20 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639775Hyhyhy![]()
Mój kudłacz też dostaje. Ale że tam proszek jest to wole dać mamie![]()
![]()
![]()
![]()
U nas tez nikt nie znosi spodow, wiec ten serniczek, ktory jest u nas koniecznie musi byc bez spodu.
Hihi, czekam na dobre wiesci![]()
JotHa @ 22 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640646U nas tez nikt nie znosi spodow, wiec ten serniczek, ktory jest u nas koniecznie musi byc bez spodu.Więc czemu nie zrobić takiego spodu by był smaczniutki?Ja tam lubię spód w serniku - z kruchego mięciutkiego ciasta![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.