Elle @ 8 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1072612O 20 mam gości
Jednak Mała_Mi ma rację, on nie będzie smakował jak należy, pomijając nieodpowiednią konsystencję, powinien spędzić noc w lodówce, tego nie da się skrócić.
mdz @ 14 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1128462nie wiem, może to kwestia sposobu studzenia?Prawdopodobnie. Zawsze wyjmuję go z piekarnika od razu po upieczeniu, zdejmuję opaski z gazet, a za jakieś dziesięć - piętnaście minut, rozpinam obręcz tortownicy. Nie trzeba odkrajać boków - same pięknie odchodzą.
Jeszcze mi się nie zdarzyło, by nie był równy, a piekłam go niezliczoną ilość razy. Ostatnio nawet z lenistwa upraszczam metodę - daję od razu więcej mocno namoczonych opasek i już ich nie zmieniam, tylko zmniejszam temperaturę do 160 stopni i trzymam w niej sernik jakieś 50 minut.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.