- Lis 28, 2005
- 33,925
- 6,344
- 113
Zebra serniczkowa już nadpoczęta:
Sernik zrobiłam tak, jak zwykłą zebrę. Przygotowałam masę serowa jak w przepisie, tylko dodałam do niej o dwie łyżki mąki pszennej mniej. Podzieliłam ciasto na pół ( jeszcze przed dodaniem piany z białek), do jednej części dodałam łyżkę kakao, do drugiej - łyżkę mąki. Połączyłam obie masy z pianą ( również podzieloną po połowie) i wykładałam na środek tortownicy naprzemiennie po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. I to wszystko! Paski zrobiły się same!
Tym razem nie chciało mi się piec kruchego spodu i zrobiłam sernik na gotowych biszkoptach. Ale chyba jednak na kruchym cieście jest smaczniejszy.


Sernik zrobiłam tak, jak zwykłą zebrę. Przygotowałam masę serowa jak w przepisie, tylko dodałam do niej o dwie łyżki mąki pszennej mniej. Podzieliłam ciasto na pół ( jeszcze przed dodaniem piany z białek), do jednej części dodałam łyżkę kakao, do drugiej - łyżkę mąki. Połączyłam obie masy z pianą ( również podzieloną po połowie) i wykładałam na środek tortownicy naprzemiennie po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. I to wszystko! Paski zrobiły się same!
Tym razem nie chciało mi się piec kruchego spodu i zrobiłam sernik na gotowych biszkoptach. Ale chyba jednak na kruchym cieście jest smaczniejszy.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: