Torcik serowy

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Izbushka jest forum Rosjanek z całego świata - z USA, Izraela, Anglii, Japonii, Niemiec, a nawet z Wenezueli. Z Moskwy i Sankt Petersburga też. Strona wyróżnia się doskonałymi przepisami i przepięknymi zdjęciami. Warto się na niej zarejestrować, by je móc podziwiać.
Prawda, BeatoSz?
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
święta prawda :!: ( chociaż ja mam trudności pewne językowe ;) , ale dzięki Joannie i innym wiem, że dam sobie tam jakoś radę )

P.S.Właśnie poczęstowałam tym sernikiem koleżankę z pracy-bardzo chwaliła
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Joanna, :anbetung: baaardzo cenne rady.
Wydawało mi sie że o pieczeniu serników wiem juz wszystko, ale bardzo sie ciesze, że wiem jeszcze wiecej.
Warto by je gdzies umiescic jako osobny wątek, ku pamięci!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
OK, wkleję tam sernikowe ABC.
icon_smile.gif

Jest tutaj:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14637
 

basiak

Well-known member
Kwi 11, 2006
267
313
63
Bardzo proszę o odpowiedź czy ten sernik trzymacie w lodówce w tortownicy czy przekładacie do czegoś innego.
Zastanawiam się czy ser nie przejdzie zapachem blacy.
Dziękuję za odpowiedź.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Ja przekładam go do zamykanego pojemnika na torty.
Nie przechowuję serników w tortownicy, bo mogą przejść zapachem metalu.
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
a ja mam pytanie czy muszę piec go na kruchym spodzie ??? mogę bez ???
bo ja strasznie nie lubię serników na kruchym spodzie i przez to kombinuję :mrgreen:
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Robiłam ten sernik kilkakrotnie na całych biszkoptach, a następnym razem mam zamiar zrobić go na spodzie zrobionym z pokruszonych w malakserze herbatników digestive, wymieszanych z roztopionym masłem. Zwłaszcza wersja pasiasta powinna się na nim dobrze prezentować.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Mimo upału - zrobiłam.
Od razu przepraszam Joannę, że nieudolnie ściągnęłam dekorację.
Robiłam z tego sera (6,5% tłuszczu) z 1/2 porcji w tortownicy 22 cm:
rne0452mi.jpg


Nie dałam do sera 25 g masła, dałam tylko więcej mascarpone, które ma 70% tłuszczu i uznałam, że znakomicie zastąpi tę odrobiną masła.
A tak wygląda:

rne0464nn.jpg


rne0470uw.jpg
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Dlaczego nieudolnie?
Jest śliczna! :freu:
I sernik też się na szczęście udał - bardzo ładnie urósł, a do tego widać , jaki jest puszysty. Barzdo się cieszę! :mrgreen: Mam nadzieję, że tak smakuje, jak wygląda.... :mrgreen:
Pocieszę Cię, że ja też dziś piekłam mimo tego piekielnego upału....
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
ten sernik świetnie wychodzi na spodzie od sernika nowojorskiego ,tego Dziuni , wczoraj zrobiłam ,a dziś goście zjedli na jedno posiedzenie-5 osób

Zrobiony z Delfiko 50dag+50 dag mascarpone,białka w całości ubite z cukrem,a ser i reszta wymieszana tylko drewnianą łyżką,wyszedł puch
wyjątkowo puszysty.
Gazety składałam po dwie ,czyli w sumie były cztery :mrgreen:





p.s tiramisu zrobię jutro bo muszę dokupić mascarpone
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy