Maraa @ 27 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=731907Joanno, wybacz, że się wtrącę ale pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Chyba pierwszy raz...![]()
Uważam, że ten torcik nie ma i nigdy nie będzie miał przydługiego wątku.
Tak!![]()
Ja zawsze czytam watek o torciku serowym i jestem ciekawa poprostu wszystkiego. Kazda uwaga jest cenna i kazde zdjecie piekne. A wiec piszcie prosze i zamieszczajcie duzo zdjec.![]()
atina @ 26 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=742707Joanno bardzo dziękuję za przepisbardzo apetyczny serniczek
atina @ 26 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=742707Joanno bardzo dziękuję za przepisSerniczek wyszedł pyszniuteńki. Zrobiłam go w wersji kajmakowo - czekoladowej.
Jaki śliczny! Naprawdę apetycznyChętnie bym się skusiła, ale zeskrobałabym polewę czekoladową, bo jej nie lubię na sernikach![]()
![]()
A jak zrobiłaś tę część kajmakową, jakie proporcje?
Lud_ @ 26 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=742836Jaki śliczny! Naprawdę apetycznyChętnie bym się skusiła, ale zeskrobałabym polewę czekoladową, bo jej nie lubię na sernikach![]()
![]()
A jak zrobiłaś tę część kajmakową, jakie proporcje?Jeżeli chodzi o masę serową, to zrobiłam tak jak podała Joanna: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...360#entry709794. Natomiast polewę zrobiłam według wskazówek Margot. Podgrzałam resztę masy kajmakowej (około 2 łyżek) i polałam nią sernik.
atina @ 26 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=742707Pominęłam tylko białą czekoladę, którą Ty dodałaś do jasnej masy. Nie wiem czy to było dobre posunięcie, bo wydawało mi się, że ciemna masa jest cięższa od jasnej.Sernik wygląda przepięknie, więc mu pewnie ta modyfikacja nie zaszkodziła, ale ja ją dałam właśnie dlatego, by wyrównać gęstość mas i uzyskać równe paski.![]()
Cieszę się, że sernik cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.