Joanna @ 19 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793231Wyciągam, bo będę piec na święta w nowej wersji pomarańczowo - czekoladowej.
Może jeszcze ktoś się skusi.
Joanno, proszę nie kuś!![]()
Ja się też nie mogę zdecydować jaki sernik upiec, codziennie zmieniam plany![]()
Joanna @ 19 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793356P.S.Marao, młodniejesz w oczach! Ledwie Cię poznałam....![]()
Córeczką się zasłaniam![]()
![]()
Joanna @ 19 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793231BabyJane - i jak wrażenia? Sernik smakował? Mam nadzieję, że po ostygnięciu szczelina po pęknięciu się zmniejszyła.
O maskowaniu - w sernikowym ABC (link pod przepisem).
Wiem, że to teraz musztarda po obiedzie, ale wcześniej nie zauważyłam pytania.
Wyciągam, bo będę piec na święta w nowej wersji pomarańczowo - czekoladowej.
Może jeszcze ktoś się skusi.
wykombinowałamprzykryłam go tak, jak znalazłam w ABC, ale jak zakrywałam folią to trochę mi sie tej masy przykleiło do folii, więc po chwili paniki myk! i posypałam startą czekoladą![]()
![]()
sernik bardzo smakował, wyszedł trochę słodszy niż być powinien, bo przypadkiem kupiłam twaróg sernikowy, który już miał w sobie ciut cukru ale i tak wszyscy bardzo chwalili, a mama chce żeby taki sam był na święta![]()
a w środku są rodzynki![]()
zdjęcie niestety w formie, bo leżakował już czekając na wyjście![]()
Joanna @ 25 Jun 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=316138Dwa ostatnie torciki serowe piekłam już zgodnie z tymi radami, a do tego - bez użycia miksera. Żółtka mieszałam po prostu z serem i resztą składników, a białka ubijałam ze szklanka cukru na lśniącą i gęsta masę i porcjami dodawałam do przygotowanej masy serowej. Serniki wyrosły pięknie i niemal nie opadły. A i pracy z nimi było mniej.
Zamiast się niecierpliwić, wystarczyło tylko spokojnie przeczytać....
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.